Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OCDE: PIB-ul Italiei devine negativ: -0,1% în trimestrul patru al anului 2022

Conform estimărilor provizorii ale OCDE publicate marţi, PIB-ul Italiei a devenit negativ, fiind de 0,1%, în trimestrul al patrulea din 2022, față de +0,5% înregistrat în trimestrul precedent, relatează Rai News preluat de Rador.

În ţările G7, arată organismul internațional cu sediul la Paris, ''creșterea PIB-ului a încetinit ușor în cel de-al patrulea trimestru al anului 2022, fiind de 0,4%, față de 0,5% în trimestrul al treilea''. Acest rezultat, subliniază OCDE, ''reflectă o situație contrastantă între diferitele țări din G7: pe de o parte, creșterea a devenit negativă în Germania și Italia (respectiv -0,2% și -0,1%) și a încetinit, ajungând la 0,4% în Canada, 0% în Franța și 0,7% în Statele Unite.

Pe de altă parte, PIB-ul a crescut cu 0,2% în Japonia, după o contracție de 0,3% în trimestrul trei al anului 2022 și a rămas stabil în Regatul Unit, după o contracție de 0,2% în ultimele trei luni". La modul general, PIB-ul ţărilor OCDE a crescut cu o medie de 0,3% în trimestrul IV al anului trecut, față de 0,4% în trimestrul precedent. În întreaga zonă, creșterea a rămas slabă pe tot parcursul anului 2022 ''într-un context de inflație ridicată și de creștere a dobânzilor''. În ţările OCDE cele mai apropiate de Ucraina, PIB-ul s-a contractat: Polonia (-2,4%), Lituania (-1,7%) şi Ungaria (-0,4%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.