Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ochii la Beijing - Kremlinul a anunţat că acordă o atenție deosebită poziției Chinei față de situaţia din Ucraina

TASS
Kremlin

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, nu a fost de acord cu opinia Ministerului chinez al Afacerilor Externe, potrivit căreia o mână invizibilă conduce criza din Ucraina.

Moscova este atentă la toate considerentele pe care Beijingul le exprimă cu privire la situația din Ucraina, le-a declarat marți reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

"O țară atât de mare, gigantică, puternică și cu autoritate precum este China nu poate să nu aibă propria sa voce în problemele care sunt importante pe agenda mondială. Acordăm o atenție deosebită tuturor considerentelor pe care le auzim de la Beijing, de la omologii noștri" - a spus el, vorbind despre planul chinez de reglementare a crizei din Ucraina.

Referindu-se la spaţiul şi atenţia acordate acestui subiect în viitoarele discuții dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping, el a amintit că cele două țări sunt în contact permanent la diverse niveluri, iar șefii de stat mențin 'un dialog destul de apropiat și plin de încredere'.

În același timp, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, nu a fost de acord cu opinia Ministerului chinez de Externe conform căreia o mână invizibilă conduce criza din Ucraina.

Potrivit lui Peskov, 'aceasta este mâna vizibilă a Statelor Unite, Washingtonul nu vrea ca acest război să se încheie'. 'Aici, probabil, putem fi în dezacord cu tovarășii noștri chinezi', le-a mai declarat Peskov reporterilor, în cadrul unui briefing, comentând declarația șefului diplomaţiei externe chineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.