Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Octav Bjoza pentru STIRIPESURSE.RO, după ce a fost demis de Florin Cîțu: 'Este o adevărată pagină rușinoasă în istoria PNL'

octav bjoza

Octav Bjoza cataloghează decizia lui Florin Cîțu de demitere a sa drept una „rușinoasă în istoria PNL”. El spune că premierul Florin Cîțu are o interpretare greșită.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis ar fi fost implicat în demiterea lui Octav Bjoza din Guvern

„Este o adevărată pagină rușinoasă în istoria PNL. Lângă noi au murit în temnițele si lagărele de exterminare cei care au făurit Marea Unire. E rușinos cum caută să dea o interpretare incredibilă!

Nu e adevărat ce spune domnul Cîțu, e interpretarea dumenealui. Dar nu putem să fim de părere că istoria poate fi falsificată.

Fostii deținuți nu cunosc nici măcar unul care să fi avut de împărțit ceva cu etnia evreilor. Dimpotrivă. Această etnie, stim cu toții, a dat mari personaltăți la nivel internațional. A veni să acuzi o întreagă etnie este o tâmpenie. La ce naiba am mai suferit noi?

Eu am întâlnit în închisori si lagăre 10 evrei, cu care am avut relații excepționale. Așa am fost educați, încă de după gratii, să nu lucrăm cu culte sau etnii: ci cu oameni sau neoameni.

Niciodată deținuții politici nu vor acuza o etnie pentru niște nemernici, care au comis crime asupra unui popor”, a declarat Octav Bjoza pentru STIRIPESURSE.RO.

Citește și:  Alexandru Muraru: Negarea sau relativizarea Holocaustului este o acțiune incompatibilă cu poziția de demnitar al Executivului

Întrebat dacă în spatele acestei destituriri se află frații Muraru (Alexandru și Andrei), Bjoza a răspuns:

„Imposibil nu este, dar nu dețin informații de acest fel. Dar nici nu pot să le contest. Eu l-am cunoscut pe dl. Andrei, iar ce a spus fratele Alexandru te umple de scârbă”, a conchis fostul deținut.

A pune în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos, este explicația premierului Florin Cîțu, pentru care l-a demis pe Octav Bjoza (mai multe aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.