Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Octavian Jurma prezice o explozie a internărilor în spitalele din București

Facebook
Octavian Jurma

Cercetătorul Octavian Jurma susține că numărul de infectări COVID, raportat vineri în București, este mult peste așteptările specialiștilor. „Incredibil! Știam că este posibil teoretic, dar nu credeam să văd asta în realitate”, a scris Jurma, pe Facebook. Potrivit datelor analizate de Octavian Jurma, pe 4 februarie 2022, orașul București a produs mai multe cazuri (7.333 cazuri noi) decât întreaga țară în vârful valului 3-Alpha (6.651 cazuri noi în 25 martie 2021), scrie Mediafax.

București și Ilfov au înregistrat împreună 8.507 cazuri noi. De aceea, cercetătorul anticipează că în următoarele săptămâni vor fi numeroase internări în spitalele bucureștene. „Dacă doar 3% dintre aceștia au nevoie de spitalizare, asta înseamnă 250 de internări pe zi doar în capitală peste 1-2 săptămâni. Chiar dacă Omicron se dovedește o gripă cu 1% internări din totalul cazurilor noi la nivel național, tot înseamnă 300+ internări pe zi în următoarele 2 săptămâni și depășirea recordului de internări din valul 4-Delta”, a explicat Octavian Jurma.

În aceste condiții se poate vorbi despre imunizare pe cale naturală, mai spune cercetătorul. „Ăsta da vaccin natural! Totul, absolut totul, depinde acum de pariul făcut de autorități că varianta Omicron în România va fi atât de blândă încât ne-am permis să începem relaxarea înainte de vârful valului 5. Niciodată nu mi-am dorit atât de tare ca autoritățile să aibe dreptate în pariul lor cu viețile noastre”, a precizat Jurma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.