Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Octavian Jurma remarcă o coincidență stranie: 'Miracolul din valul 2 se repetă în valul 4'. Ce avertisment are pentru autorități

Facebook
octavian jurma

Cercetătorul Octavian Jurma remarcă faptul că „miracolul din valul 2 se repetă în valul 4” în România, astfel că imediat după discursul în care președintele își exprima îngrijorarea față de evoluția pandemiei, mortalitatea a scăzut miraculos. Octavian Jurma afirmă că, probabil, „în săptămânile trecute s-au înregistrat cu până la 50% mai multe decese decât s-au raportat oficial”.

Octavian Jurma a scris pe pagina sa de Facebook că mortalitatea, adică numărul de decese raportat la numărul de cazuri de COVID, a scăzut în lunile octombrie și noiembrie la jumătate față de august și septembrie, când erau mult mai puține infectări.

„Imediat dupa discursul Presedintelui, mortalitatea la 14 zile a scazut sub mortalitatea medie din pandemie in ciuda faptului ca am avut recordul de decese din pandemie (mortalitatea rezulta din raportarea deceselor la cazuri). De altfel discursul Presedintelui a avut un efect miraculos de pozitiv asupra tuturor indicatorilor din valul 4-Delta. Pacat ca s-a ingrijorat doar la 18,000 de cazuri pe zi. Daca se ingrijora la 3,000 de cazuri pe zi poate evitam dezastrul din valul 4. Se repeta un fenomen care s-a mai vazut si in valul 2 (vezi al doilea grafic), cand brusc numarul de decese a inceput sa scada miraculos dupa discursul Presedintelui, in ciuda faptului ca situatia din spitale era catastrofala, ca sa aflam peste 6 luni ca de fapt numarul inregistrat de decese a fost cu peste 3,500 mai mare decat cel raportat. Evident aceasta coincidenta nu inseamna cauzalitate, daca Presedintele ar avea puteri supranaturale sunt convins ca le-ar folosi la debutul valului nu dupa varful valului si ar fi salvat zeci de mii de vieti”, afirmă Octavian Jurma.

Acesta subliniază că este normal ca numărul de decese să scadă, odată ce scad și infectările, dar nu și mortalitatea, care reprezintă numărul de decese raportat la numărul de cazuri. De obicei, mortalitatea scade atunci când începe un val, pentru că mai întâi cresc infectările.

„Este deci mult mai probabil ca in saptamanile trecute s-au inregistrat cu pana la 50% mai multe decese decat s-au raportat oficial. Vom afla insa adevarul abia peste doua luni. Pentru moment trebuie sa credem in miracole cu iz de sulf politic si dorinta institutionala de conformare cu asteptarile conducatorilor politici”, afirmă el.

„Aceste miracole sunt din pacate iluzii de scurta durata. Odata de adevarul iese la iveala vom afla fie ca `a fost o greseala de calculator`, fie ca `a fost o greseala omeneasca fireasca, nu poate fi nimeni de vina`”, subliniază Octavian Jurma.

Octavian Jurma remarcă și faptul că multe primării se pregătesc de târgurile de Crăciun, anticipând o eventuală ridicare a restricțiilor și poate chiar anunțul că „Pandemia practic s-a terminat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.