Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Octavian Morariu: Sporturile de iarnă sunt scumpe şi fără investiţie consecventă nu ajungi la performanţă

octavian morariu

Octavian Morariu, membru CIO pentru România, a declarat, miercuri, la prezentarea sportivilor români care vor participa la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, că sporturile de iarnă sunt scumpe şi necesită investiţie consecventă, astfel că este nevoie de răbdare pentru a se ajunge la performanţă. "Şanse ai tot timpul, depinde cât e ea de mare şi de cât de pregătit eşti. Eu cred că trebuie să avem răbdare. Sporturile de iarnă sunt sporturi dificile în sensul că sunt scumpe şi fără investiţie consecventă nu ajungi la performanţă. Noi am început de ceva vreme să investim în sporturile de iarnă şi rezultatele au început să se vadă. Sunt mai puţin popularizate din păcate. Vedeţi că boburile de juniori sunt campioni mondiali şi vicecampioni. E deja un prim semn, pentru că au concurat împotriva unor ţări cu tradiţie, Germania, Austria şi au învins şi sunt convins că nu au avut boburi la fel de performante. Gândiţi-vă că dacă aceşti copii continuă să meargă pe circuit să se antreneze la fel de bine, şi vor avea echipamente şi boburi competitive ne putem aştepta în scurt timp la medalii la bob", a spus Morariu.

El a menţionat că la sporturile de iarnă, dincolo de investiţia în echipamente e nevoie de investiţia în infrastructură. "În România a început o investiţie în 2013 la Braşov, unde am organizat Festivalul Olimpic al Tineretului European. Dacă vom continua cu investiţiile şi dacă investim în tineri şi în antrenori, pentru că avem o problemă şi cu antrenorii, nu avem antrenori suficienţi pentru sporturile de iarnă, atunci putem să ne aşteptăm la rezultate", a explicat el.

Morariu a precizat că România a înregistrat un recul la sporturile de vară de la Jocurile Olimpice, deoarece multe ţări au înţeles ce înseamnă sportul pentru tineri. "Faţă de jocurile de la Sidney la Rio sunt de două ori mai multe ţări care au obţinut medalii. Trebuie să învăţăm din lucrul ăsta şi să facem la fel în sporturile de iarnă să mergem mai sus, pentru că eu cred că putem să o facem".

Morariu consideră că nu trebuie să se renunţe la unele sporturi în favoarea altora. "Eu sunt un adversar înverşunat al renunţării, nu îmi place ideea asta să renunţăm la nişte sporturi în favoarea altora. Eu cred că trebuie să le dezvoltăm echilibrat în funcţie de rezultate, ceea ce nu însemnă să renunţăm", a declarat el, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.