DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ODISEEA GUNOIULUI DE LA SECTORUL 1 CONTINUĂ: Tentativa de puci Clotilde - Păcuraru se lasă cu anchetă penală

Facebook
clotilde romprest

Compania Romprest reacţionează la declaraţiile și acțiunile lui Paul Păcuraru, fiul patronului Realitatea PLUS, care a anunţat că Tribunalul Bucureşti a dispus înregistrarea la Registrul Comerţului o unei Adunări Generale a Acţionarilor (AGA) prin care s-ar fi preluat controlul asupra companiei. Răzvan Duca, directorul executiv Romprest, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că Maricel Păcuraru şi "acoliţii săi" au încercat fără succes de 17 ori să înregistreze AGA falsă, iar acum, a 18-a oară, judecătoarea nu a înţeles despre ce este vorba. Mai mult, Romprest a înregistrat şi plângere penală la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, pentru falsificarea de documente.

Vezi și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

Anterior primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, aflată în război deschis cu Romprest a încercat un puci prin discuții separate cu acționarul majoritar, dar care nu deține controlul companiei. Directorul General Adjunct al companiei Romprest, Marian Bogdan Adimi, împreună cu Directorul Executiv, Răzvan Duca Ghenoiu, semnează în numele companiei un punct de vedere în care o acuză pe Clotilde Armand, primar al Sectorului 1, că s-a aliat cu patronul Realitatea Plus, Maricel Păcuraru, pentru a elimina de pe piață compania românească.

Reacția vine după ce Clotilde Armand a invitat la discuții forma Detaco LTD, unul din acționarii Romprest. Semnatarii punctului de vedere spun că în spatele acestei firme s-ar afla, în realitate, Maricel Păcuraru.

”Actionarul Detaco Ltd a incheiat in fals o asa-zisa Hotarare AGOA (Adunare Generala Ordinara a Actionarilor), in paralel cu AGOA Romprest statutara din data de 28.07.2020, pe care a incercat sa o inscrie la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti in repetate randuri, fiindu-i respinse aceste inscrieri in fata instantei, de fiecare data. Respingerea cererilor succesive s-a datorat faptului ca o instanta de judecata a analizat in aparenta vadita nelegalitatea a hotararii paralele pe care, prin fals, reprezentantii actionarului Detaco Ltd au intocmit-o in numele si pe seama Compania Romprest Service SA, in scopul de a prelua abuziv conducerea societatii prin interpusii numitului Maricel Pacuraru (membri ai familiei sale). Prin Sentinta civila nr.1520/2020 pronuntata in dosarul 21717/3/2020, executorie, Tribunalul Bucuresti a suspendat efectele acestei Hotarari AGOA falsa, paralela, solutia de suspendare fiind inscrisa si la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, inca din data de 08.01.2021.

Anterior acestei date, Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a inscris Hotararea legala si statutara a AGOA Compania Romprest Service SA din data de 28.07.2020, care a produs si continua sa produca efecte in continuare, fara a fi suspendata sau anulata. Aceasta Hotarare statutara a fost preluata, ulterior sedintei AGOA statutara a Romprest, de pretinsii reprezentanti ai actionarului Detaco Ltd, in persoana numitilor Maricel Pacuraru si Silviu Pandrea, care, prin fals, au modificat-o si au completat-o cu alte puncte decat cele din Convocatorul din data de 16.07.2020 - publicat pe site-ul Romprest si comunicat tuturor actionarilor, inclusiv actionarului Detaco, care a avut cunostinta de acesta - revocand printr-o hotarare falsa, unilaterala, o parte din membrii Consiliului de Administratie si numindu-l pe ginerele lui Maricel Pacuraru, Beniamin Cioanta Pacuraru, in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie, contrar votului actionarilor care au exprimat vointa societara in cadrul singurei Adunari Generale Ordinare a Actionarilor din data de 28.07.2020 statutare, si a carei Hotarare isi produce efecte asupra actionarilor, asupra societatii si a angajatilor acesteia.

In aceste conditii, utilizand acest inscris preconstituit si antedatat, cunoscand ca acesta i-a fost suspendat de Instanta de judecata, printr-o cerere de mentiuni adresata Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, formulata in numele Companiei Romprest Service SA de numitul Benaiamin Cioanta Pacuraru prin asumarea de calitati false, actionarul Detaco Ltd a sustinut aceasta cerere pe calea interventiei

in fata Tribunalului Bucuresti Sectia a VI-a civila, inducand in eroare Judecatorul cauzei cu privire la realitatea juridica mai sus mentionata. Acest aspect a determinat Instanta sa dispuna inscrierea mentiunii in cuprinsul Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, bazata pe un act juridic fara eficacitate, ale carui efecte au fost suspendate cu caracter executoriu, in asa fel incat sa i se numeasca propriul reprezentant in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Romprest.

Aceste manopere dolosive au fost savarsite in conditiile in care s-a initiat o procedura penala, impotriva actionarului Detaco Ltd si a reprezentantilor sai, pentru savarsirea infractiunilor de fals si uz de fals, fiind inceputa urmarirea penala pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Pe perioada cat isi va produce efecte provizorii aceasta inscriere la Registrul Comertului a unor persoane lipsite de reprezentativitate in cadrul Compania Romprest Service SA, pe baza de documente intocmite in fals si ale caror efecte au fost suspendate de instanta de judecata a Tribunalului Bucuresti prin Sentinta civila nr.1520/2020 pronuntata in dosarul 21717/3/2020, exista pericolul ca acestea persoane sa intreprinda, in numele si pe seama societatii, fapte si acte care sa antreneze societatea in actiuni cu caracter fraudulos si care nu corespund vointei societare si contravin intereselor si drepturilor legitime ale acesteia si ale actionarilor societatii.”, se arată în punctul de vedere remis redacției și semnat de Marian Bogdan Adimi în numele Romprest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.