Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand vrea să genereze un 'puci' în interiorul Romprest: Acţionarul majoritar, chemat la negocieri

Inquam Photos
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îl invită la dialog pe cel mai mare acţionar al companiei Romprest - DETACO LTD - "pentru a găsi împreună cele mai bune soluții în privința salubrizării din Sectorul 1", se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

"Printr-o poziție publică, acționarul majoritar al Companiei Romprest și-a exprimat deschiderea la negociere cu Primăria Sectorului 1, s-a dezis de conducerea acestei companii și s-a declarat profund îngrijorat de acțiunile recente ale acesteia", se arată în comunicat.

"Cel mai mare acţionar Romprest este îngrijorat de actuala conducere și și-a cerut scuze pentru felul în care această companie tratează comunitatea locală și instituția Primăriei. Așadar, îl invit la discuții la Primărie pe acest acționar pentru a vedea cum putem rezolva, în interesul comunității, situația provocată de actuala conducere iresponsabilă a companiei", a declarat primarul Clotilde Armand.

DETACO LTD este acționarul majoritar în Compania Romprest Service S.A. cu un procent al deținerilor de 42,6916% din capitalul social si din cota de participare la beneficii si pierderi.

Comunicatul Primăriei Sectorului 1 reproduce şi pasaje din poziția publică a acționarului majoritar al Companiei Romprest:

„Considerăm că o situație care trebuia clarificată încă de anul trecut prin negocieri între părți s-a transformat într-un scandal public exclusiv datorită incompetenței actualei conduceri a Romprest.

În opinia noastră, Consiliul Local al Sectorului 1 București, Primarul Sectorului 1 București, funcționarii instituției pe are dânsa o conduce, precum și salariații Romprest au fost atrași în acest scandal public deoarece Marian Bogdan Adimi, cel care aparent conduce Romprest, nu are capacitatea de a înțelege modul în care se conduce o companie și felul în care trebuie abordate relațiile de afaceri cu partenerii acesteia. Marian Bogdan Adimi, a cărui „experiență profesională” provine din faptul că a fost șofer și paparazzi, își continuă modul de a gestiona Romprest în același fel, prin starnirea de scandaluri publice, vehicularea de înregistrări neautorizate și amenințarea cu plângeri penale.

Principala vină în această situație, care riscă să nască un risc major pentru sănătatea locuitorilor din Sectorul 1 București, o are domnul Andrei Drăcea, care, în calitate de proprietar unic al Europrest Invest SRL, acționar ce controlează 30% din Romprest, îl susține pe acest Marian Bogdan Adimi în funcție, acordându-i și încrederea de a fi administrator unic al Europrest.

Incompetența profesională și agresivitatea lui Marian Bogdan Adimi și susținerea acestuia de către Andrei Dracea aduc prejudicii grave tuturor părților implicate, atât salariaților și acționarilor Romprest, dar, în special, locuitorilor din Sectorul 1 București.

Din aceste motive, Detaco transmite pe această cale scuze publice Primarului Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1 București și locuitorilor acestui sector pentru situația creată. Va asigurăm că Detaco va continuă să întreprindă toate acțiunile legale posibile în vederea schimbării actualei conduceri a Romprest, îndepărtării din funcții și atragerea răspunderii tuturor persoanelor vinovate.

Soluția este negocierea cu profesionalism între parteneri de afaceri și de către persoane competențe profesional din partea Romprest, pe criterii obiective și cu respectarea legii, nu cu amenințări cu plângeri penale, procese civile sau șantajarea cu publicarea unor înregistrări contrafăcute,” se spune în comunicatul Detaco.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.