Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greșeală de începător: Rusia a tras cu urechea la discuțiile armatei Germaniei, după ce un înalt ofiţer nu s-a conectat corect

Shutterstock
spionaj

Potrivit declarațiilor luni ale ministrului german al apărării, Boris Pistorius, un alt participant la o convorbire confidențială, interceptată de ruși, între ofițeri de rang înalt ai armatei germane, a avut probleme de conectare la videoconferință, conform raportului AFP, citat de Agerpres.

 

În cursul acestei întâlniri privind ajutorul militar acordat Kievului, a cărei înregistrare audio a fost publicată în Rusia, şeful forţelor aeriene, inspectorul Ingo Gerhartz, nu ar fi folosit conexiunea obligatorie, potrivit primelor rezultate ale anchetei anunţate în urma unei şedinţe a Comisiei de Apărare din Bundestag.

Cu toate acestea, nu ar fi existat nicio scurgere de date în cazul său, spre deosebire de un alt participant despre care se cunoaşte că a folosit o "conexiune neautorizată".

În încercarea de a calma spiritele după acest scandal al interceptării de către ruşi a unor convorbiri ale militarilor germani izbucnit la începutul lui martie, Germania a subliniat o "eroare individuală".

Ministrul a indicat că sunt în curs de desfăşurare anchete disciplinare preliminare pentru a afla ce "s-ar fi putut ori nu să se discute" în timpul întrevederii şi ce erori tehnice au fost comise.

El a indicat că doreşte să aştepte rezultatele acestor anchete înainte de a decide dacă va exista "o procedură disciplinară şi, dacă da, de ce natură", reamintind în acelaşi timp că nu doreşte "să joace jocul lui Putin" prin "demiterea celor mai buni ofiţeri ai mei, indiferent dacă au greşit sau nu".

Rusia a intrat în posesia discuțiilor ofițerii de rang înalt ai armatei germane

 

Boris Pistorius a anunţat că sensibilizarea problemelor legate de gradul de securitate în cadrul Bundeswehr va fi din nou sporit şi că sistemele de protecţie utilizate ar fi posibil să fie întărite.

În cursul acestei conversaţii interceptate, înalţi ofiţeri ai forţelor aeriene discută despre posibilităţile teoretice ale unei desfăşurări de rachete de croazieră germane Taurus în Ucraina.

Dar cancelarul german, Olaf Scholz, a exclus în repetate rânduri furnizarea de rachete Taurus către Ucraina, în ciuda cererilor repetate ale Kievului, argumentând că se teme că Germania ar putea fi atrasă şi mai adânc în războiul lansat de către Kremlin în februarie 2022.

În timp ce dezbaterea privind livrarea de rachete Taurus în Ucraina continuă de luni de zile, ministrul Pistorius a comentat ipoteza unei livrări a acestor rachete Marii Britanii care ar putea, la rândul său, să livreze arme similare Ucrainei, o ipoteză avansată în ultimele zile.

Guvernul german nu crede ca ar face "o diferenţă semnificativă", a declarat ministrul Pistorius luni seara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.