Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFENSIVĂ puternică a armatei siriene în zona Alep. O bază importantă a fost capturată

tun Siria

Armata siriană a înregistrat marţi prima sa victorie semnificativă în faţa grupării jihadiste Statul Islamic (SI) de la începutul intervenţiei militare ruse în Siria, reuşind să spargă asediul asupra aeroportului militar din Kweires, lângă Alep, asediu care dura de peste doi ani, informează agenţiile de presă AFP şi RIA Novosti. 

Cercetaşi ai armatei siriene au intrat marţi, la sfârşitul după-amiezii, în aeroport şi soldaţii trăgeau în aer pentru a-şi manifesta bucuria, potrivit unui fotograf colaborator al AFP. 

Militarii sirieni au putut intra pe aeroport prin vest, însă combatanţii SI continuă să se afle în alte zone din jurul aeroportului, a precizat acesta. 

'Armata arabă siriană face joncţiunea cu forţele care apără baza aeriană de pe aeroportul Kweires', a anunţat, la rândul ei, televiziunea publică din Siria. 

Acest aeroport, situat la est de Alep, este încercuit de jihadişti ai SI din primăvara lui 2014, iar înainte de această dată de rebeli sirieni.

content-image

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), lupte se desfăşurau marţi seara între armata siriană şi SI în est, în nord şi la vest de aeroport. 

Această ofensivă în vederea recuceririi aeroportului, lansată la sfârşitul lui septembrie, a fost susţinută de combatanţi iranieni, de miliţiile şiite libaneze Hezbollah şi de loviturile aeriene ruse, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman. 

Aliată a regimului Bashar al-Assad, Rusia a intervenit la 30 septembrie în conflictul din Siria, lansând raiduri aeriene asupra jihadiştilor şi rebelilor, pentru a ajuta armata siriană să recucerească teritorii. 

Potrivit directorului OSDO, această victorie, dacă ea se confirmă, i-ar putea permite aviaţiei ruse să se desfăşoare pe aeroport şi să-şi sporească astfel forţa atacurilor, în special în regiunea Alep. 

După ce a cucerit mai multe localităţi în urma declanşării intervenţiei ruse, armata siriană s suferit şi câteva înfrângeri, pierzând recentele sale cuceriri din provincia Hama (centru) şi stagnând în Lattakia (vest) şi Idleb (nord-vest).AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.