Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șofer român lăsat fără remorcă la microbuz în Germania

sofer
Un șofer român care conducea un microbuz cu remorcă pe autostrada A3 din Germania a fost amendat de polițiștii germani în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 aprilie 2021, deoarece permisul său de conducere era valabil numai pentru categoria B de autovehicule. Conform legislației rutiere din Germania, dar și din România și multe alte țări UE, pentru a putea conducea un autovehicul cu masa de până la 3,5 tone, care tractează o remorcă cu masa până la aceeași valoare, este necesar un permis pentru categoria BE de autovehicule.
Potrivit publicației germane Main-Echo, în microbuzul Mercedes Sprinter, controlat în jurul orei 1:10 în dreptul localității Weibersbrunn, districtul Aschaffenburg din landul Bavaria, se aflau șapte pasageri, iar în urma verificărilor făcute de polițiști nu au fost găsite probleme. Cu toate acestea, permisul șoferului, un cetățean român în vârstă de 35 de ani, era valabil numai pentru categoria B, în timp ce pentru combinația microbuz plus remorcă este obligatoriu permisul pentru categoria BE.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.