Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oferă ochilor un prilej de odihnă, chiar și atunci când ai de lucru pe calculator!

Pinterest
obosit calculator

Pentru a-ți menține sănătatea ochilor, trebuie să ai grijă de vederea ta și să ții cont de odihnă. Foarte important este să nu lași ca ochii să obosească peste măsură, lucru pe care îl poți face, foarte simplu, prin respectarea unui program de somn.

Cel mai adesea, ochii obosesc mai mult decât ar fi normal, deoarece există o deficiență vizuală sau o tulburare a vederii binoculare. Încordarea ochilor este un alt factor care contribuie la oboseala generală. Deși timpul pare că nu mai ajunge, nu trebuie să lucrezi fizic mai mult de 8 ore pe zi la computer, dacă nu vrei să ai ochii obosiți.

Dacă nu dormi suficient timp noaptea, a doua zi cu siguranță vei avea o senzație de oboseală oculară și chiar a întregului organism, pentru că ochii tăi nu s-au odihnit suficient.

Oferă ochilor un prilej de odihnă, dormi mai mult și fă pauze dese atunci când lucrezi la computer. Dacă ai posibilitatea de a limita timpul cât stai în fața computerului, nu ezita, fă asta, pentru că astfel îți vei odihni ochii mai mult. Recomandat este să ai mai multă activitate în aer liber, deoarece asta face bine la sănătatea ochilor tăi și a întregului organism.

Mulți oameni probabil se întreabă dacă merită să învestească bani în lentile ochelari cu protecție pentru calculator. Cu siguranță răspunsul este DA, deoarece ochelarii de calculator aduc numeroase benefici, cum ar fi:

  • Cresc confortul ochilor și a muncii pe calculator, la birou
  • Previn oboseala ochilor în timpul lucrului în fața ecranului de computer
  • Protejează sănătatea ochilor
  • Reduc efectele negative ale luminii albastre asupra vederii
  • Previn influența luminii albastre asupra reglării ritmului circadian și îmbunătățesc calitatea somnului
  • Permit ochilor să respire și oferă confort, filtrând mare parte din razele nocive de lumină artificială
  • Pot avea și strat anti-orbire special conceput în scopul de a filtra lumina
  • Reduc tensiunea ochilor, permițând o mai bună concentrare la sarcinile de realizat
  • Sunt la modă și au prețuri accesibile.

content-image

Principala problemă care afectează vederea atunci când lucrezi pe calculator este radiația emisă de ecranul acestui gadget. Dacă ai obiceiul de a lucra în acest fel, uitând de pauze, vei clipi mai rar și, prin urmare, vei simți o senzație de ochi uscați și iritați. În concluzie, merită să te gândești la sănătatea ochilor, să îți oferi pauze de la activitățile pe calculator, pentru a te relaxa și a-ți odihni ochii. O idee bună este să privești un punct îndepărtat, asta ajută la calmarea ochilor.

Pauzele în cadrul muncii pe calculator sunt foarte importante, ele trebuie respectate și luate în mod regulat, la fiecare oră. Chiar dacă sunt mai scurte, ele oferă ochilor posibilitatea de a se odihni și de a se elibera de tensiune și stres. Dacă nu se respectă timpul de odihnă a ochilor, concentrația va fi prea lungă la muncă, stresul se va acumula, mușchii feței vor fi obosiți, iar vederea nu va mai fi adecvată.

Când lucrezi la computer trebuie să porți ochelari de protecție împotriva luminii albastre, deoarece aceștia te vor proteja împotriva oboselii oculare și a efectelor muncii lungi la calculator. În acest fel sunt prevenite și simptomele de dureri de cap, tulburări ale vederii, ochi uscați și altele. Contează mult să ai și o poziție corectă a corpului, pentru a preveni durerile de spate, gât și umeri.

Pentru a lupta împotriva problemelor de vedere ai grijă și de hidratarea adecvată a ochilor, poți folosi de pildă picături de ochi. Umiditatea adecvată se poate realiza în acest fel, sau cu preparate speciale care imită lacrimile naturale.

Ochelarii de calculator ar fi bine să aibă și un strat anti-reflex, care va elimina reflexiile luminii, ce apar pe ecranul LCD. Unele modele de ochelari au și acoperiri anti-electrostatice, astfel lentilele nu mai atrag praful și pot fi curățate mult mai ușor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.