Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oferă salarii de aproape 3000 de euro/ lună și nu găsește oameni. Mărturia unui patron

bani euro

Criza forței de muncă pare să se accentueze în Europa. În România situația este gravă, dar se pare că nici țările occidentale spre care se îndreaptă mulți români lucrurile nu stau mai bine.

Deși oferă salarii de aproape 3.000 de euro pe lună, un antreprenor român din Italia se plânge că nu găsește oameni să muncească.

Florin Lisaru este un antreprenor român din Italia. Bărbatul are o companie de transport mărfuri cu peste 30 de de camioane și 25 de șoferi angajați, cu sediul la Piacenza, în nordul Italiei.

El se confruntă cu o problemă care ține de  lipsa de personal. Mai exact șoferi, în condițiile în care are contracte semnate pe care nu poate să le onoreze.

Spune că de la începutul anului a pierdut 80.000 de euro. Oferă condiții așa cum prevede legea, salarii și garanții, avantaje suplimentare. A ajuns cu oferte și anunțuri chiar și în România, pe site-uri specializate de căutare de forță de muncă, dar în zadar.

Florin Lisaru oferă salarii cuprinse între 2.200 și 2.800 de euro.

„Aș accepta și începători, dar să aibă dorința de a învăța, să fie serioși. Le dăm chiar și banii înainte. Dar sunt din ce în ce mai puțini cei cu care se poate lucra. Unii vin și-mi spun că vor să stea o lună, apoi să plece. E o nebunie totală, o criză care a început acum un an și devine din ce în ce mai presantă. Am căutat la început în Italia, apoi și în România”, a dezvăluit românul.

Antreprenorul mai spune că sunt oferite condiții de muncă bune.

„Camioanele mele se întorc toate seara la garaj. Avem baie, bucătărie, service. Munca nu e multă, câteodată este de condus trei sau patru ore pe zi. Noi nu îi punem pe șoferi la curse extenuante. Iar salariile sunt între 2200 și 2800 de euro, așa cum prevede contractul național. Dacă se întâmplă, rareori, să doarmă un șofer pe drum, are asigurată cazarea, 30 de euro pe noapte“, a mai spus bărbatul, conform rotalianul.com.

Acesta pune problema și pe seama birocrației, în sensul că un șofer poate să obțină permisul de conducere în mai mult de un an, timpul de așteptare fiind foarte mare.

„Faci teoria, sală, oraș, apoi aștepți atestatul. Timp de așteptare inutil. Autoritățile ar trebui să înțeleagă faptul că e criză, să vină în întâmpinarea nevoilor firmelor. Bineînțeles, nu zic să le dea imediat permisul, dar să avem o durată rezonabilă. Criza e în toată Europa”, a adăugat angajatorul din Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.