Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoferii incepători, PERICOLE PUBLICE în traficul din Capitală - RECORD de amenzi date de poliție

Cridem
semn incepator

În prima jumătatea a anului 2019, în Capitală au fost aplicate peste 3.100 de sancțiuni șoferilor cu vechime mai mică de un an în trafic, iar aaaacele mai frecvente abateri au fost depășirea vitezei legale, lipsa centurii de siguranță, neacordarea de prioritate sau nerespectarea culorii semaforului.

În primele șase luni ale anului 2019, polițiștii aplicat peste 3.100 sancțiuni contravenționale șoferilor care au avut o vechime mai mică de un an de la obținerea permisului de conducere, informează Poliția Capitalei, într-un răspuns pentru MEDIAFAX.

Citește și: Cristi Danileț, avertisment TĂIOS pentru viitorul președinte al României: ' El nu va avea supuși și nu va lua decizii despotice'

Totodată, în cursul anului 2018, au fost aplicate peste 6100 sancțiuni contravenționale acestei categorii de șoferi.

„Cele mai frecvente abateri au fost referitoare la nerespectarea regimului legal de viteză, nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, nerespectarea obligației conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documente prevăzute de legislația în vigoare, oprirea/staționarea neregulamentară, neacordare de prioritate pietonilor, precum și nerespectarea semnificației culorii roși a semaforului electric”, spun reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Sursa citată a mai precizat că, potrivit art.147 alin.1 punctul 6 din Regulamentul de Aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind cirulația pe drumurile publice, „conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat să aplice pe parbrizul și pe luneta autovehiculului semnul distinctiv stabilit pentru conducătorii de autovehicule începători, dacă are o vechime mai mică de un an de la obținerea permisului de conducere. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu două sau trei puncte amendă”.

De asemenea, conform art. 50 alin.4 din Ordonanța de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată și actualizată, „viteza maximă admisă în afara localității pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puțin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obținerii permisului de conducere este cu 20 de km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse”, mai spun sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.