Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oferta de locuri de muncă s-a dublat faţă de februarie, datorită angajărilor în construcţii şi agricultură

Captura facebook
muncitori constructii

Oferta de locuri de muncă din judeţ s-a dublat faţă de cea din luna februarie, cele mai semnificative creşteri fiind în domeniile construcţii şi agricultură, potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, Elena Iordache.

În judeţul Olt, joi, oferta de locuri de muncă a cuprins 544 de posturi vacante la 85 de angajatori din sectoarele servicii, industrie, construcţii, agricultură, potrivit Agerpres.

Reluarea activităţii în construcţii a determinat şi o creştere a numărului de posturi vacante, în această săptămână oferta fiind de peste 140 de posturi de muncitor necalificat, zidar, dulgher, tâmplar, fierar-betonist, instalator. Peste posturile vacante din construcţii nivelul de pregătire cerut este şcoala profesională sau şcoală gimnazială (pentru locurile de muncitori necalificaţi).

Şi unităţile de confecţii textile au peste 110 posturi vacante în Slatina, Drăgăneşti-Olt, Caracal şi Scorniceşti, pentru angajare cerinţele de pregătire fiind şcoală profesională, gimnazială sau chiar şcoală primară în unele cazuri.

În industrie, pe platforma din Slatina, sunt vacante 108 locuri de muncă, la o fabrică de anvelope şi la una de cabluri, pentru persoane cu nivel de pregătire postliceală (operator maşini unelte), liceală, profesională (mecanici utilaje, electricieni, controlori de calitate) şi gimnaziu (muncitori necalificaţi).

În această săptămână au fost oferite şi primele locuri de muncă în agricultură - 23 de posturi de muncitori necalificaţi, la o unitate din Caracal.

În primele două săptămâni din luna martie şi în luna februarie, numărul de locuri vacante a fost mai mic de 300 iar creşterea ofertei poate fi explicată prin reluarea activităţilor în construcţii şi agricultură odată cu încălzirea vremii.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.