Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oferta de obligaţiuni subordonate Patria Bank s-a încheiat cu succes în două zile

Patria Bank
Patria Bank

Oferta de obligaţiuni subordonate Patria Bank, intermediată de SSIF Tradeville a fost suprasubscrisă şi s-a încheiat cu succes în numai două2 zile, datorită interesului ridicat al investitorilor, potrivit Agerpres.

Patria Bank a derulat prin plasament privat o ofertă de vânzare de obligaţiuni negarantate, neconvertibile, subordonate, denominate în Euro cu scadenţa de 8 ani şi cupon fix de 6,5% pe an, plătibil semestrial. Oferta a fost lansată în data de 16 septembrie 2019.

Subscrierile totale atrase în oferta au fost de 8,49 milioane euro, cu 69,8% peste nivelul maxim al ofertei, de 5 milioane euro.

Oferta a fost intermediată de SSIF Tradeville şi distribuită de SSIF Tradeville şi SSIF Goldring.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

Obligaţiunile au valoarea nominală unitară de 500 de euro, scadenţa de 8 ani şi o dobândă fixa de 6,50% pe an, plătibilă semestrial.

În perioada următoare, Patria Bank împreună cu SSIF Tradeville vor demara procedurile pentru solicitarea admiterii la tranzacţionare a obligaţiunilor pe o piaţă administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

"Interesul foarte mare al investitorilor pentru această emisiune de obligaţiuni ne bucură şi este o dovadă a încrederii acestora în modelul de afaceri al Patria Bank; consolidarea bazei de capital a băncii este un pas important în planurile noastre de creştere pe termen mediu şi lung, aliniate cu obiectivele noastre de a susţine creşterea gradului de intermediere financiară, incluziunea financiară şi antreprenoriatul local. Ne dorim să fim un jucător activ pe piaţa de capital din România, o piaţă cu un potenţial mare de creştere, şi să o utilizam în mod activ pentru finanţare şi in viitor", a declarat Daniela Iliescu, director general Patria Bank.

La rândul său, Mihaela Bîciu, director general Tradeville, a subliniat că depăşirea valorii maxime a ofertei demonstrează atât încrederea investitorilor în aceste instrumente cu venit fix, cât şi potenţialul segmentului de retail al pieţei de capital din România de a oferi finanţare companiilor care îşi propun dezvoltarea business-ului.

Citește și: Semnal de alarmă cu privire la Ordonanța de Urgență a Guvernului! Cui i se blochează participarea la alegerile prezidențiale

"Cu siguranţă, este un potenţial insuficient valorificat şi sperăm că, treptat, şi alte companii vor urma exemplul Patria Bank, căutând să îşi diversifice sursele de finanţare", a spus Mihaela Bîciu.

Patria Bank a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 2,8 milioane de lei şi credite noi de aproximativ 342 milioane lei, potrivit raportului financiar semestrial publicat de curând.

Acţionarul majoritar indirect al băncii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity al cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) şi BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Patria Bank este o bancă românească listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu prezenţă la nivel naţional. Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN şi SAI Patria Asset Management.

Tradeville este un broker cu vechime de 25 de ani pe piaţa de capital din România şi oferă clienţilor de retail acces facil şi rapid la bursa românească şi marile burse internaţionale, prin aplicaţii de tranzacţionare facile şi moderne, disponibile pentru toate dispozitivele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.