Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoferul BMW-ului care a vrut să ucidă un alt bărbat a fost reținut de procurori: ce acuzații i se aduc

breaking news ultima ora

Șoferul BMW-ului care a vrut să ucidă un alt bărbat a fost reținut de procurori: ce acuzații i se aduc

Un bărbat care ar fi vrut să-i ceară socoteală unui alt șofer a fost lovit cu mașina. El a fost reținut de procurori, cu propunere de arestare preventivă.

„În cursul zilei de 30.12.2023, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat cercetarea la faţa locului şi activităţi investigative, urmare unui apel 112, cu privire la faptul că, la data de 30.12.2023, ora 09:24, pe strada Ionaşcu din mun. Slatina a avut loc un eveniment rutier cu victimă-pieton, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că numitul D. R.- C., în vârstă de 30 de ani, din mun. Slatina, jud. Olt, în timp ce conducea autoturismul marca BMW cu numărul de înmatriculare HD 99 JYT, pe fondul unui conflict mai vechi, a lovit cu intenţie, cu autoturismul, pe victima D. C.- L., în vârstă de 30 de ani, din mun. Slatina, care, în calitate de conducător auto, coborâse din autoturismul marca Citroen cu numărul de înmatriculare DJ 16 NEE, după care numitul D. R.- C a târât victima de pe partea carosabilă, până pe trotuar, călcându-l cu roţile autoturismului, provocându-i leziuni traumatice care necesită 100-120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În autoturismul marca BMW se afla, în calitate de pasager şi numita M. L. F., de 23 de ani, fosta concubină a victimei D. C.- L., împotriva acestuia din urmă fiind emis ordin de protecţie provizoriu de către Judecătoria Balş, în perioada 05.12.2023 - 05.03.2024 - măsuri: interzicerea oricărui contact cu victima şi obligaţia păstrării unei distanţe faţă de M. L. F..

Victima D. C.- L., a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu politraumatisme, contuzie toracică.

Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 30.12.2023 au rezultat următoarele:

"1. Numitul D.C.- L., de 30 de ani din Slatina, prezintă următoarele leziuni traumatice:

- Multiple placarde excoriate membre superioare, membre inferioare, cranio-faciale şi bazin;

- Fracturi multiple de bazin;

- Luxaţie coxo-femurală bilaterală;

2. Leziunile traumatice s-au putut produce în dimineaţa de 30 decembrie 2023 prin lovire cu şi de corpuri dure, târâre şi compresiune între 2 planuri dure (călcare cu roţi de cauciuc) în condiţiile unui accident rutier;

3. Leziunile traumatice necesită 100-120 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii."

În urma probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reţinerii faţă de inculpatul D. R.- C., pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 C.p.

Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de 31.12.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis procuratura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.