Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoferul de TIR care a ucis 4 persoane s-a ales cu pedeapsa redusă de la 110 la 10 ani, după ce Kim Kardashian s-a implicat alături de 5 milioane de americani

Rogel Aguilera-Mederos

Sentinţa unui şofer de TIR din Statele Unite condamnat la 110 ani de închisoare în statul Colorado după ce a fost găsit vinovat de moartea a patru persoane într-un accident rutier a fost redusă joi la 10 ani, în urma unei intense mobilizări online, informează AFP.

Peste cinci milioane de persoane, printre care şi vedeta de televiziune Kim Kardashian, au făcut apel la clemenţă într-o petiţie online pentru Rogel Aguilera-Mederos, care a fost condamnat la o pedeapsă de 110 ani, potrivit legislaţiei din Colorado.

Durata sentinţei ''nu este pur şi simplu proporţională cu acţiunile dumneavoastră, nici cu pedepsele aplicate altora pentru fapte similare'', a subliniat joi guvernatorul statului Colorado, Jared Polis, într-o scrisoare adresată lui Aguilera-Mederos.

''Trebuie să remediem urgent această pedeapsă nedreaptă şi să restabilim încrederea în corectitudinea şi echitatea justiţiei noastre penale, prin urmare am decis să vă comutăm pedeapsa imediat'', a mai adăugat acesta.

Rogel Aguilera-Mederos, un imigrant cubanez, transporta cherestea în aprilie 2019 când frânele camionului au cedat într-o pantă.

Angrenat într-o cursă nebună, camionul său a provocat un carambol de 28 de vehicule, în urma căruia patru persoane au murit, iar mai multe au fost rănite.

Aguilera-Mederos a fost găsit vinovat pentru 27 de capete de acuzare. Şoferul va fi eligibil pentru a solicita eliberarea condiţionată începând din decembrie 2026.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.