Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Ernesto Valverde a fost DEMIS de la FC Barcelona: șefii au anunțat deja noul antrenor

Marca
Ernesto Valverde

Clubul FC Barcelona a anunțat, luni seara, demiterea antrenorului Ernesto Valverde și înlocuirea acestuia cu Quique Setien, care a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2022.

Citește și: Se schimbă vremea: când vor începe ninsorile și înghețul

"Înțelegere între FC Barcelona și Ernesto Valverde pentru încheierea contractului de manager al primei echipe. Mulțumim pentru tot, Ernesto! Mult succes în viitor!", a transmis FC Barcelona.

Ernesto Valverde a fost numit în funcţia de antrenor principal al Barcelonei în iulie 2017. Tehnicianul a adunat 145 de partide pe banca formaţiei catalane, înregistrând 97 de victorii, 32 de remize şi 16 înfrângeri şi câştigând două titluri de campion, o Cupă şi o Supercupă a Spaniei. Presa iberică a scris despre demiterea lui Valverde imediat după eşecul Barcelonei din semifinalele Supercupei Spaniei, de joi, contra lui Atletico Madrid, scor 2-3. Pe lista posibililor înlocuitori s-ar mai fi aflat nume precum Xavi, Mauricio Pochettino sau Garcia Pimienta.

Potrivit Marca, Ernesto Valverde este primul antrenor demis de Barcelona după aproape 17 ani. În 2003, preşedintele Joan Gaspart a decis să îi rezilieze contractul lui Louis van Gaal. De atunci, Radomir Antic, Frank Rijkaard, Pep Guardiola, Tito Vilanova, Gerardo Martino şi Luis Enrique au demisionat sau nu şi-au mai prelungit înţelegerile.

În locul lui Valverde, pe banca tehnică a catalanilor a sosit Quique Setien, un tehnician de 61 de ani care a mai pregătit formaţii precum Racing Santander, Club Polideportivo Ejido, CD Logrones, CD Lugo sau Las Palmas. Tehnicianul născut în Sandander era liber de contract după despărţirea de Real Betis, în vara anului trecut.

"De-a lungul carierei sale, a propus un fotbal bazat pe posesie, ofensiv, care a atras fanii. Quique Setien este unul dintre cei mai experimentați antrenori din fotbalul spaniol. Tehnicianul din Santander și-a început cariera de antrenor în orașul natal, la Racing, ajutând-o să promoveze în prima ligă, în 2002. După o perioadă de inactivitate, a revenit și a preluat-o pe Logrones, un club pe care l-a reprezentat și ca jucător în primul eșalon, nereușind să evite retrogradarea în liga a treia. Noul antrenor al Barcelonei a mers apoi la echipa galiciană Lugo, cu care a promovat în Segunda Division A, în 2012. După șase sezoane la Lugo, s-a alăturat echipei de primă ligă Las Palmas, unde a stat două sezoane. În 2017, a semnat cu formația andaluză Betis, cu care a încheiat pe locul șase în campionat, ducând-o în Europa League din primul sezon. În a doua stagiune a lui Setien la Sevilla, el a calificat echipa în semifinalele Cupei Spaniei, plecând de la club în vara anului 2019", a fost descrierea făcută de FC Barcelona lui Quique Setien.

Prezentarea oficială a lui Quique Setien la FC Barcelona va avea loc marți, de la ora 15:30, ora României.

După 19 runde scurse din actuala ediţie de campionat din Spania, FC Barcelona ocupă primul loc, cu 40 de puncte, la egalitate cu Real Madrid. Echipa catalană este calificată şi în optimile de finală ale Ligii Campionilor, unde o va întâlni pe Napoli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.