Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - A fost semnat ORDINUL de retragere a trupelor americane din Siria. Operațiunea începe în câteva săptămâni

blacknews.ro
siria douma

Ministrul în exerciţiu al apărării din SUA, Jim Mattis, a semnat ordinul pentru retragerea trupelor americane din Siria, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, în urma deciziei preşedintelui Donald Trump care a condus la anunţul demisiei lui Mattis săptămâna trecută, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Semnarea ordinului, care era aşteptată, a avut loc după ce Donald Trump a anunţat duminică preluarea provizorie de la 1 ianuarie a postului de ministru al apărării, eliberat după demisia lui Mattis, de către actualul ministru adjunct al acestei instituţii, Patrick Shanahan. Jim Mattis şi-a dat joi demisia de la conducerea Pentagonului, anunţându-se atunci că el va rămâne interimar în acest post până la finele lunii februarie, dar între timp preşedintele Trump a decis să grăbească înlocuirea lui.

Mattis şi-a dat demisia la o zi după ce Casa Albă a anunţat retragerea trupelor americane din Siria, proclamând totodată înfrângerea grupării jihadiste Statul Islamic în această ţară.

"Ordinul de retragere (a trupelor) din Siria a fost semnat", a afirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Oficiali au avertizat în legătură cu un calendar, însă retragerea trupelor ar putea începe în câteva săptămâni. Un important oficial a afirmat că se lucrează la un plan în acest sens, relatează Reuters.

Citește și: FOTO - Ninsoarea face ravagii: Drumuri blocate de copaci căzuți, zăpadă abundentă și drumuri impracticabile

În scrisoarea sa de demisie, Mattis a apreciat că ''forţa'' Statelor Unite este ''indisolubil legată'' de forţa unui sistem ''complet şi unic'' realizat împreună cu aliaţii Washingtonului, declaraţii ce par să contrasteze cu gândirea lui Trump, care crede că alte state profită de pe urma leadership-ului american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.