Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL BEC a anunțat cine e primar în Sectorul 1 și datele la nivel național

Biroul Electoral Central a anunțat datele finale și definitive ale rezultatelor alegerilor locale din 5 iunie! Cel mai așteptat scor a fost cel de la Sectorul 1, acolo unde USB a depus o cerere de renumărare a voturilor, refuzată, și a anunțat, ulterior o plângere la CCR. Conform BEC, nu a fost admisă nicio cerere de anulare a alegerilor sau de renumărare a voturilor. Astfel, Dan Tudorache de la PSD este primarul Sectorului 1, iar Clotilde Armand nu mai are ce face.

Candidatul Alianţei PSD+UNPR, Gabriela Firea, a obţinut la Primăria Capitalei 42,97% din totalul voturilor valabil exprimate la alegerile locale din 5 iunie, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din toate cele 1.252 de secţii existente în Bucureşti.

Alianţa PSD+UNPR a obţinut la Consiliul General al Municipiului Bucureşti 24 de mandate la alegerile locale din 5 iunie, fiind urmată de USB cu 15 mandate, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din toate cele 1.252 de secţii de votare existente în Bucureşti.

DOCUMENTUL POATE FI CONSULTAT AICI

Pentru primari, PSD a obținut 1677 de primării, PNL 1081, UDMR 195, ALDE 64, iar independenții au câștigat 53 de localități, cu o prezență la vot de 48,17 %.

La consilii locale, din 40.220 de mandate, PSD a luat 16.648, PNL a primit 13193, ALDE are 2504, UDMR are 2284, PMP are 1315, iar 316 sunt independenți.

La consiliile județene, din cele 1381 de locuri, PSD a luat 579, PNL are 496 de consilieri județei, UDMR are 95, ALDE are 76, PMP a primit 37 și sunt și 3 independenți.

Citește și: Țara în care premierul a decretat STARE DE URGENȚĂ din cauza sinuciderilor

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.