Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial: China nu va permite abordarea subiectului protestelor din Hong Kong la summitul G20

afp
protest hong kong

Adjunctul ministrului chinez de Externe, Zhang Jung, a declarat că țara sa „nu va permite” ca subiectul protestelor din Hong Kong să fie discutat în cadrul summitului G20 de la Osaka, potrivit CNN, scrie Mediafax.

Oficialul a adăugat că în cadrul summitului G20 vor fi discutate aspecte legate de comerțul la nivel global, precum și chestiuni de ordin economic.

„Nu vom permite ca problemele din Hong Kong să fie discutate la summitul G20. Situația din Hong Kong ține de politica internă a Chinei, nicio forță străină nu are dreptul să intervină”, a declarat el.

Ministerul chinez de Externe a anunțat că președintele Xi Jinping va participa la summitul de la Osaka în perioada 27-29 iunie. Aceasta este prima vizită a lui Xi în Japonia de la preluarea mandatului de președinte.

Anunțul oficialului vine în contextul în care secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat recent că președintele Donald Trump ar putea discuta subiectul protestelor din Hong Kong cu omologul său chinez în cadrul reuniunii de la Osaka.

Sute de mii de persoane au protestat în Hong Kong, cerând demisia șefei Executivului, Carrie Lam, cu toate că aceasta a anunțat suspendarea pe termen nedeterminat a controversatei modificări a legislației privind extrădarea, care ar fi permis ca cetățenii din Hong Kong acuzați de fapte penale să poată fi extrădați către China continentală pentru a fi judecați.

Hong Kong, fostă colonie britanică, a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiția ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepția afacerilor externe și a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O țară, două sisteme”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.