Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Cioloş a propus un nou ministru la Cultură

guvern ciolos

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că l-a revocat pe Vlad Alexandrescu din funcţia de ministru al Culturii. În locul acestuia a fost propusă Corina Şuteu, actual secretar de stat în cadrul ministerului, fost director ICR New York.

"Așa cum am anunțat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului președinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în functia de ministru al Culturii a doamnei Corina Șuteu, în dorința de a continua procesul de reformă", a precizat Cioloş.

Corina Şuteu şi-a dat demisia de la conducerea ICR New York în 2012, după demisia lui Horia Roman Patapievici. Aceasta a fost implicată în aşa-numitul scandal al poneiului roz. Acesta a fost stârnit de expoziţia de street art "Freedom for Lazy People" a artiştilor români IRLO, Omar şi Nuclear Fairy, deschisă în lunile iunie-august 2008 la Galeria Română din New York. Un ponei roz cât o palmă cu o zvastică pictată pe el şi un osîn fund, dar şi un afiș cu David și Moise făcând sex au stârnit acuzații de antisemitism și o campanie împotriva lui Horia Roman Patapievici și a Corinei Șuteu.

Vezi şi: PNL, reacție la scandalul momentului: 'Acest ministru s-a compromis'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.