Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - DNA, precizări despre un dosar important 'uitat în sertare'

raspuns nitu

Direcţia Naţională Anticorupţie face primele precizări, după un an şi trei luni, despre dosarul care a dus la demisia procurorului general Tiberiu Niţu.

La începutul anului 2016, Direcţia Naţională Anticorupţie deschidea un dosar fără precedent chiar împotriva procurorului general al României, Tiberiu Niţu. Anunţul oficial al DNA a venit la câteva zile după ce speculaţiile pe această temă l-au determinat pe Niţu să-şi dea demisia. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, pentru că ar fi folosit fără drept coloana oficială. După ce i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, procurorii DNA nu l-au contactat pe Niţu şi nici nu au anunţat o trimitere în judecată sau o clasare a cauzei.

Vezi și: SCANDAL MONSTRU la B1 TV: Șerban Nicolae, Monica Tatoiu și Dumitru Dragomir au făcut SHOW

STIRIPESURSE.RO a solicitat DNA informaţii despre dosarul fostului procuror general, având în vedere importanţa acestuia şi consecinţele de la momentul februarie 2016. "Dosarul la care faceţi referire în solicitare se află în lucru, iar alte detalii suplimentare faţă de cele deja mediatizate nu pot face obiectul comunicării publice în conformitate cu art.12, alin.1, lit. e) din Legea 544/2001", precizează DNA, într-un răspuns pentru stiripesurse.ro.

Tiberiu Niţu a afirmat zilele trecute, pentru stiripesurse.ro, că nu a mai fost contactat de DNA de la momentul în care i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia. "Întrebați-i pe cei de acolo. Eu pot să vă spun că pe mine nu m-a mai căutat nimeni din februarie 2016. Eu îmi văd de viața mea, pe care nu vreau să o share-uiesc cu 20 de milioane de români. Eu mă simt foarte bine, oricum nu mai aveam de gând să mă înscriu pentru al doilea mandat, pentru că efectiv era epuizant pentru mine ce era acolo. Eu sunt foarte bine, îmi văd de viața mea, nu vreau să mai fiu subiect de presă", a declarat fostul procuror general al României.

Pe 9 februarie 2016, Tiberiu Nițu s-a prezentat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea procesuală și acuzația de complicitate la abuz în serviciu. Acesta demisionase deja de o săptămână din funcţia de procuror general, susţinând că nu este vinovat de faptele de care DNA urma să-l acuze.

Vezi şi: RUȘINE pentru Statul Islamic: Abu Bakr al-Baghdadi și-a abandonat luptătorii

DNA preciza că, în aprilie 2014, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a înregistrat un protocol privind cooperarea în domeniul circulației rutiere, încheiat cu Ministerul Afacerilor Interne. PÎCCJ a fost reprezentat la încheierea protocolului de Tiberiu Nițu, iar obiectul a fost cooperarea dintre cele două instituții în scopul însoțirii autovehiculului utilizat de către procurorul general cu echipaje ale poliției rutiere. Temeiurile legale invocate în fundamentarea protocolului au fost OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Regulamentul de aplicare, aprobat prin HG 1391/2006, deși niciunul din cele două acte normative nu include procurorul general printre persoanele care pot beneficia de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.