Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL | Efectul redeschiderii şcolilor asupra pandemiei: A crescut numărul de cazuri în rândul copiilor

Institutul Naţional de Sănătate Publică a realizat o analiză privind evoluţia evidemiei de coronavirus în România. Analiza arată o tendință de creștere a ratei de incidență la nivel național în ultimele două săptămâni. În majoritatea județelor si in Municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100 cazuri/100.000 locuitori. Majoritatea cazurilor sunt în zone urbane, iar în ultima perioadă se observă o uşoară creștere a ratei de pozitivitate a testelor.

Evoluție cazuri confirmate

Potrivit raportului oficial, începând cu data de 25 septembrie 2020 s-a înregistrat o accelerare a ratei de creștere, aceasta devenind mult mai accentuată in perioada 5 octombrie – 19 noiembrie, urmată de perioadă de scădere până la data de 30 decembrie 2020. Scăderile accentuate din jurul zilei naționale a României si sărbătorilor de iarna au fost generate de o adresabilitate scăzută la testare a persoanelor cu simptome minore (preferând sa petreacă aceste minivacanțe acasă si sa se testeze după terminarea lor). Aceste scăderi au fost ajustate in perioadele imediat următoare, observându-se 7-10 zile de creștere după fiecare minivacanța. Tendința a continuat scăderea in perioada 11 – 22 ianuarie. In ultimele 7 zile evoluția s-a înscris într-un trend ascendent ajungând la o medie de 2.640 cazuri/zi (valoare echivalenta cu cea înregistrata în 20 ianuarie 2021).

content-image

Începând cu data de 1 ianuarie 2021 evoluția zilnica a mediei cazurilor confirmate a fost oscilanta, alternând perioadele de creștere cu unele de scădere.

content-image

Evoluția numărului de decese nu urmează același trend ascendent observat la cazurile confirmate.

content-image

Se observă că ratele de incidenta săptămânală au crescut majoritar in grupa de vârsta 0-19 de ani si in grupa de vârsta 20-39 de ani. In grupele de vârsta de peste 40 de ani s-au înregistrat scăderi ale ratei de incidenta.

content-image

La o analiza mai fina a grupelor de vârsta se observa ca s-au înregistrat creșteri in toate grupele sub 19 ani (0-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani si 15-19 ani) iar in cadrul grupei de vârsta 20-39 de ani doar in subgrupele 30-34 ani si 35- 39 ani.

Urmărind evoluția ratelor de incidenta din grupele de vârsta 0-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani si 15-19 ani se observa ca acestea au o creștere mai accelerata decât cursul general al epidemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.