Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial | Fosta șefă a Tribunalului Ilfov a câștigat concursul pentru conducerea Inspecției Judiciare

inspectia judiciara

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat a publicat vineri, 17 iunie, rezultateleconcursului pentru funcția de inspector-șef al Inspecției Judiciare. Un singur judecător s-a înscris la concurs - este vorba despre Roxana Ioana Petcu, fost președinte al Tribunalului Ilfov, în prezent director al Direcției Direcţiei de inspecţie pentru judecători. În urma interviului susțin vineri, aceasta a fost declarată admisă, cu un punctaj de 94,8.

Potrivit propriului CV, judecătoarea Roxana Ioana Petcu este inspector judiciar din 2018. Anterior, a fost judecător detașat la Consiliul Superior al Magistraturii, șef serviciu în cadrul Direcției resurse umane și organizare. Aceasta gestionat resursele umane din instanțe timp de câțiva ani - a fost astfel responsabilă de circuitul de avizare a numirilor, delegărilor sau transferilor din instanțe.

Înainte de detașarea la CSM, Roxana Petcu a fost primul președinte al Tribunalului Ilfov după reînființarea instituției în forma actuală, în 2011. Anterior a condus și Judecătoria Buftea.

De doi ani conduce Direcția de inspecție pentru judecători.

Judecătoarea Roxana Petcu este căsătorită cu Adrian Petcu, expert în cadrul Consiliului Legislativ , fost prefect al județului Ilfov în perioada Guvernului Cioloș.

Roxana Petcu îl va înlocui în funcția de inspector-șef pe judecătorul Lucian Netejoru, cel care a condus instituția în perioada 2015-2022. Numirea trebuie să mai treacă de votul plenului CSM.

Inspectorul-șef al Inspecției Judiciare este numit în funcție de plenul CSM, dintre inspectorii judecători, pe o perioadă de trei ani, în urma unui concurs organizat de Consiliu.

Inspecția Judiciară este instituția care cercetează abaterile disciplinare ale magistraților, excercitând acțiuni disciplinare supuse judecății în prima instanță la secțiile corespunzătoare ale CSM. De asemenea, Inspecția Judiciară realizează și controale tematice și de altă natură la instanțe și parchete, la inițiativa CSM sau a inspectorului-șef.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.