Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - În ultimul an, ANAF a recuperat doar un milion de lei din prejudiciul stabilit în dosarul ICA

ANAF a reuşit, în ultimul an, să recupereze doar un milion de lei din prejudiciul de 266.171.892 de lei stabilit în dosarul ICA, în care a fost condamnat omul de afaceri Dan Voiculescu. În total, în şase ani, s-a recuperat doar echivalentul a 40 de milioane de lei. În iulie 2017, prejudiciul recuperat era de 39.130.106, iar în august 2018 prejudiciul recuperat este de 40.187.003 lei, potrivit unui răspuns oficial al ANAF.

CITEȘTE ȘI: Aliaţii arterelor: 11 soluţii naturale împotriva colesterolului rău

"Prin sentinţa penală nr. 701/26.09.2013 pronunţată în dosarul nr. 2549712012 de către Tribunalul Bucureşti, instanta de judecată a admis, în parte, acţiunea civilă formulată de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, obligând in solidar inculpaţii la plata (echivalentului in lei) a sumei de 60.482.615 euro. la cursul BNR din ziua efectuării plăţii către partea civilă mai sus menţionată.

În vederea recuperării obligaţiilor bugetare stabilite de instanţa de judecată în sarcina debitorilor, A.N.A.F., în calitate de organ de executare competent, a procedat la aplicarea formelor de executare silită. În conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modiñcările şi completările ulterioare, fiind astfel emise somaţii, infiinţate popriri asupra disponibilitatilor banesti şi asupra sumelor datorate debitorului de către terti. au fost indisponibilizate bunurile mobile şi imobile aflate in proprietatea debitorilor.

Pană in prezent. in dosarul penal nr. 2549713I2012, a fost recuperata suma totală de 40.187.003 lei. Sumeie incasate. s-au recuperat integral prin procedura de executare silită. respectiv in urma înfiinţării popririlor bancare. a popririlor asupra sumelor datorate debitorilor de către terţi şi prin valorificarea unor bunuri aiiate in proprietatea debitoriior. Procedura de executare silită se efectuează integral. pănă la recuperarea in totalitate a sumeior stabilite de instanta de judecată.

Cu privire la suma pe care o plăteşte ANAF pentru paza clădirilor care au fost sechestrate de instutuţiile statului, vă comunicăm că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - aparat propriu, in calitate de ordonator secundar de credite. nu are incheiate contracte ce au ca obiect prestarea senviciilor de pază pentru bunuri sechestrate", precizează ANAF.

CITEȘTE ȘI: E considerată o metodă sănătoasă de a găti, însă crește riscul de cancer. Cum ne OTRĂVIM singuri mâncarea

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul 'ICA', iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare. A fost eliberat în iulie 2017.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.