Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Ministrul Transporturilor a anunțat când va fi gata autostrada Sibiu-Piteşti

novinite
bulgaria, autostrada

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, spune că finalizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti, unul din cele mai aşteptate proiecte proiecte de infrastructură, ar putea dura peste patru ani, proiect pe care l-a descris drept o „ecuaţie cu multe necunoscute”.

”Cele două loturi de la capetele autostrăzii urmează să fie atribuite de către comisia de licitaţie, sunt în faza finală la evaluările ofertelor. În buna tradiţie românească, probabil că vor exista nişte contestaţii. Vom cunoaşte câştigătorul, nu avem garanţia că vom cunoaşte chiar constructorul”, a mai spus oficialul, la Digi 24.

Citește și: EXCLUSIV! Răsturnare de situație în cazul șoferului cu numere anti-PSD! Ce nu i-au aplicat agenții de la Rutieră

Nu există însă un acord de mediu pentru proiect, care însă ar putea fi obţinut până la sfârşitul anului, scrie news.ro.

”Construcţia acestei autostrăzi ar putea dura cel mai puţin trei ani. Proiectarea şi executarea lucrărilor ar putea să dureze încă un an de zile, astfel încât de la patru ani în sus putem vorbi de un termen de finalizare a acestui obiectiv”, a explicat Şova.

Citește și: Vești uriașe pentru români! Din ce motiv primesc o nouă minivacanță în luna august

Întreaga investiţie pentru realizarea autostrăzii de 123 de kilometri dintre Sibiu si Piteşti este estimată la 15 miliarde de lei.

Ministrul Şova a mai spus că vor fi inauguraţi în acest an alţi 25-30 km din autostrada Câmpia Turzii- Târgu Mureş, faza de execuţie fiind de peste 75-85%.

Citește și: Toți românii cu card de sănătate sunt vizați! Un nou proiect de lege privitor la dosarul electronic al pacienților

În ceea ce priveşte Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime de 20 km, acesta ar putea fi deschis traficului până la sfârşitul acestui an, însă ministrul are îndoieli că antreprenorul va putea respecta termenul de recepţie. Penalităţile calculate în acest caz pentru diverse abateri în execuţia contractului au depăşit deja un milion de euro, afirmă Şova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.