Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial - Neconstituționalitatea Partidului Șor constatată de Curtea Constituțională a fost publicată în Monitorul Oficial

Partidul Șor
Partidul Șor

Astăzi, 26 iulie, a fost publicată hotărârea Curții Constituționale în legătură cu declararea neconstituționalității Partidului Politic Șor în Monitorul Oficial, transmite moldpres.md.

Hotărârea Curții Constituționale a fost aprobată în urma mai multor ședințe de examinare a cazului, care a durat mai mult de o lună de zile.

Astfel, potrivit hotărârii, formațiunea se consideră dizolvată. În documentul oficial se menționează că nici un act al partidului respectiv, emis până la pronunțarea hotărârii Curții, nu are valoare juridică.

De asemenea, Curtea a decis ca Ministerul Justiției să desemneze o Comisie de lichidare a Partidului Șor, care va întreprinde toate măsurile necesare pentru lichidarea și radierea acestuia din Registrul de stat al persoanelor juridice.

La data de 19 iunie 2023, Partidul Șor a fost declarat neconstituțional. Decizia a fost pronunțată de judecătorii Curții Constituționale (CC) după ce au fost sesizați de Guvernul Republicii Moldova pentru a verifica constituționalitatea formațiunii. Este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova când un partid politic este scos în afara legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.