Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL: Noi privilegii pentru angajații companiilor IT

it computer tehnologie

Angajaţii companiilor IT beneficiază de scutirea pe impozitul pe veniturile din salarii şi cele asimilate salariilor, începând cu 1 iulie, conform unui ordin publicat joi, 22 iunie, în Monitorul Oficial.

Potrivit zf.ro, pentru a beneficia de aceste facilitate fiscale, aceştia trebuie să deţină o diplomă după finalizarea studiilor universitare de lungă durată sau o diploma acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, să ocupe un post dintr-un compartiment specializat de informatică, iar activitatea fiecărui programator scutit de impozitul pe venit să fi generat venituri de cel puţin 10.000 de euro pe an.

Vezi și: Băsescu dă lovitura în Republica Moldova: Președinte de onoare al unui nou partid

Vezi şi: EXCLUSIV - Probleme cu moţiunea de cenzură: Voturi în plus pe care nu le poate explica nimeni/ VIDEO

De aceste prevederi beneficiază şi angajaţii societăţiilor de IT nou înfiinţate, companii care nu vor trebui să facă dovada că au realizat venituri de 10.000 de euro/programator.

Conform Ordinului privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator, angajatorul va trebui să întocmească separat statul de plată pentru angajaţii care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.

'La ora actuală, există facilități acordate programatorilor încă din 2004. Singurul lucru pe care îl aduce nou acest Ordin ce va intra în vigoare de la 1 iulie 2017 este că rezolvă o problemă: în decembrie 2016, guvernul tehnocrat a modificat acest Ordin prin introducerea Start-Up-urilor la aplicarea acestor facilități. Numai că, în egală măsură, s-a introdus în acest Ordin o sintagmă de tipul 'Produs final' și practic numai companiile care pot dovedi că produc și realizează un produs final software beneficiază de această scutire, ceea ce arunca în aer piața de outsourcing și companiile care produc software la comandă pentru piețele globale. Noi, ce am încercat să facem și cred că am și reușit, a fost să revenim asupra acestei exprimări de 'Produs final', să o eliminăm pentru a permite, în continuare, companiilor din România care produc software la comandă să beneficieze de această facilitate. Practic, s-a revenit asupra ariei de aplicabilitate stabilită în decembrie 2016', a declarat ministrul Jianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.