Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Noua procedură de primire a Paştilor şi a Luminii de Înviere: NU se mai iese din case (VIDEO)

lumina ierusalim

Ministrul Marcel Vela a anunţat noua procedură de distribuie a Paştilor şi a Sfintei Lumini de Înviere. Spre deosebire de varianta anunţată marţi seara, noua înţelegere cu Biserica Ortodoxă nu mai presupune ieşirea credincioşilor din case.

Noul acord MAI-BOR poate fi citit integral AICI! (.pdf)

"Paștile vor fi distribuite la domiciliile credincioșilor de către personalul clerical și voluntari vineri și sâmbătă, între orele 08-17:00, și în prima zi de Paști, duminică, între orele 06 și 12:00, la solicitarea credincioșilor. Sfânta Lumină va fi distribuită sâmbătă, după ora 20, de către clerici și maximum 5 voluntari, cu mască și mănuși.

Credincioşii vor primi Paştile sau, sâmbătă seară, Sfânta Lumină din pragul casei sau de la fereastră, fără a ieşi în stradă. În uona locuinţelor multifamiliale, asociaţia de propietari va desemna un reprezentant care să preia Paştile sau Lumina şi să le distribuie, purtând mască şi mănuşi. În spitalele unde nu există preot de caritate, cadrele MAI aflate în misiune vor distribui Sfânta Lumină acestor unităţi, precum şi centrelor sociale şi centrelor de carantină. Structurile MAI vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini, precum şi respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare", a declarat Vela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.