Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Procurorul pus de Kovesi să o 'execute' pe Rarinca, propulsat de Scutea șef în PÎCCJ

rarinca

Secția pentru procurori a CSM a aprobat în ședința de marți, 25 august, propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Serviciului de îndrumare şi control al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a procurorului Carmen Damian. Mutarea a fost anunțată anterior de STIRIPESURSE.RO, în rubrica săptămână de informații pe surse din justiție.

Precedența șefă a SÎC din cadrul Parchetului General a fost Sorinela Neagu, care s-a pensionat în luna iulie, alăturându-se unui șir de procurori pensionați de la PÎCCJ după instalarea Gabrielei Scutea în funcția de procuror general.

În locul acesteia, Scutea a propus-o pe celebra Carmen Damian, procurorul care a instrumentat dosarul de șantaj al Marianei Rarinca, în urma plângerii făcute de fosta șefă a ÎCCJ, Livia Stanciu.

Procurorul este cel care în 2012 a dispus NUP lui Traian Băsescu în dosarul care viza legalitatea încheierii unor contracte de către Costel Căşuneanu cu Ministerul Transporturilor şi Primăria Municipiului Bucureşti. De altfel, înainte de a merge la DNA, Carmen Damian instrumenta dosarul privind dispariția lui Codruț Marta, însă a luat și dosarul cu ea.

Considerată o apropiată a Laurei Codruța Kovesi, Carmen Damian s-a întors la PÎCCJ de la DNA în noiembrie 2018. Plecarea de la DNA a venit într-o perioadă în care procurorul avea în instrumentare dosare precum cel referitor la presupusa preluare frauduloasă a Realitatea TV sau cel în care era vizat fostul șef ANAF Sorin Blejnar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.