Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial PSD: 'Premierul dă bani primarilor PNL pentru votul la congres'

PSD
PSD sigla

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, într-o conferinţă de presă, joi, că premierul Florin Cîţu, prin rectificarea bugetară pe care urmează să o facă, ''ia bani de la săraci şi-i dă aleşilor PNL'' ca să-l voteze la congresul din 25 septembrie, arată Agerpres.

Potrivit lui Adomnicăi, de la Ministerul Muncii se iau 2,7 miliarde de lei, în condiţiile în care anul acesta trebuia operată o majorare a punctului de pensie şi o creştere cu 20% a alocaţiilor pentru copii, dar nu s-au dat bani pentru că efortul bugetar ar fi fost prea mare şi nu existau fonduri.

În opinia sa, vor fi sacrificate categorii sociale defavorizate doar pentru un interes politic intern, de partid.

Deputatul PSD a arătat că sumele tăiate de la Ministerul Muncii se regăsesc la Ministerul Finanţelor, condus, interimar, de premierul Florin Cîţu şi că, practic, se majorează capitolul bugetar "Acţiuni generale" cu 3,2 miliarde de lei.

"Acest capitol bugetar permite ulterior alocarea acestei sume în fondul de rezervă la dispoziţia premierului de unde, inclusiv surse din cadrul PNL au afirmat că aceste fonduri vor fi folosite către administraţii publice locale, mai exact către primarii PNL care urmează să voteze în 25 septembrie în cadrul Congresului PNL", a spus Adomnicăi.

În opinia lui Adomnicăi, jurist de profesie, premierul Cîţu, prin acţiunile sale, săvârşeşte ''trei forme de abuz în funcţie cu încadrare în zona penalului, folosind resurse publice într-o campanie politică, într-o campanie de alegeri interne.

Ea a exemplificat cu folosirea resurselor din cadrul Palatului Victoria, amintind de punctajul cu antetul Guvernului, întocmit de un consilier al premierului, plătit din bani publici, de ''pelerinajul primarilor PNL'' din diverse judeţe la Palatul Victoria cu promisiuni de ''alocare de fonduri la rectificarea bugetară în mod dirijat şi condiţionat, discreţionar, pentru votul de la Congresul PNL'', precum şi numirile în funcţii publice, respectiv numirea ginerelui preşedintelui PNL Constanţa în funcţia de secretar de stat în Ministerul de Externe, deşi funcţia respectivă era alocată unui reprezentant al Diasporei.

Adomnicăi a concluzionat că rectificarea bugetară se reduce la "luat de la săraci şi dat la aleşii PNL", fiind sacrificate categorii sociale defavorizate doar pentru un interes politic intern.

"Vom urmări alocările către primării, comparând şi culoarea politică a primarilor. Oamenii din localităţile conduse de primari PSD nu trebuie să sufere pentru că fondurile se îndreaptă discreţionar doar către primarii PNL care vor fi delegaţi la Congresul PNL din septembrie", a spus Adomnicăi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.