Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL S-a ales CONDUCEREA CSM pentru anul 2018: Lia Savonea va fi președintele CSM, iar Nicolae Solomon vicepreședinte

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Lia Savonea

Lia Savonea a fost validată, miercuri, de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcția de președinte CSM, judecătorul fiind singurul candidat pentru această poziție. De asemenea, Nicolae-Andrei Solomon a fost validat pentru funcția de vicepreședinte al CSM pentru anul 2019.

Lia Savonea a primit 13 voturi pentru, 3 împotrivă și 3 voturi nule. Nicolae Solomon a primit 18 pentru.

Lia Savonea a fost preşedintele Curţii de Apel Bucureşti începând cu anul 2010, anterior, în anul 2009, fiind vicepreşedinte al instanţei. Ea este este cea care a cerut, pe 12 noiembrie, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să supună în dezbatere efectele deciziei Curții Constituționale prin care s-a constatat existenţa conflictului generat de conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), precizând că "Secţia trebuie să dezbată în ce măsură conduita conducerii ICCJ nu se înscrie într-o veritabilă abdicare de la anumite valori ale Justiţiei", o solicitare care putea duce la revocarea actualei șefe a instanței supreme, Cristina Tarcea.

Citește și: Rareș Bogdan dinamitează situația economică a României! Acuze grave la adresa Guvernului și a lui Liviu Dragnea

Nicolae Solomon a candidat și anul trecut pentru funcția de vicepreședinte CSM, însă a pierdut în favoarea lui Codruț Olaru. Potrivit CV-ului său, Nicolae Solomon este născut în anul 1984 și a început activitatea, în 2008, la Parchetul de pelângă Judecătoria Medgidia. Ulterior, Solomon a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 (până în 2011), iar apoi s-a mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București (până în 2013). Procurorul a lucrat și la Parchetul General, după care s-a întors la Parchetul Capitalei.

Citește și: Lovitură pentru Pro TV. Antena 1 i-a luat iar fața .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.