Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Teodor Meleşcanu şi Boris Johnson au negociat situaţia românilor din Marea Britanie

rfi.fr
Brexit

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a discutat cu omologul său britanic, Boris Johnson, luni, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, despre situaţia românilor din Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat al MAE, Meleşcanu a participat, luni, la reuniunea CAE de la Luxemburg, scrie agerpres.ro.

Citește și: David Copperfield a batjocorit Oscarul la gala premiilor Academiei de muzică country / VIDEO

"În marja reuniunii, ministrul român al afacerilor externe a avut o reuniune bilaterală cu omologul britanic, prilej cu care au fost abordate aspecte privind Parteneriatul strategic dintre cele două ţări, inclusiv situaţia cetăţenilor români din Marea Britanie. Ministrul Boris Johnson a exprimat aprecierea pentru aportul comunităţii româneşti la dezvoltarea societăţii britanice şi a oferit asigurări privind salvgardarea drepturilor cetăţenilor români. De asemenea, ministrul britanic a exprimat compasiunea faţă de cei doi români răniţi în recentele atacuri teroriste de la Londra", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, la reuniunea CAE, discuţiile miniştrilor europeni de externe s-au concentrat pe situaţia din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii: Siria, Yemen şi Libia.

Citește și: Bob Dylan a primit, ÎN SECRET, premiul Nobel pentru Literatură

"Dezbaterea consacrată dosarului sirian a vizat, în contextul celor mai recente evoluţii, modalităţile prin care UE poate sprijini eforturile de soluţionare a crizei. În intervenţia sa, ministrul de externe Teodor Meleşcanu a reiterat sprijinul României pentru soluţionarea politică a conflictului, singura opţiune viabilă pentru menţinerea unităţii, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei statului sirian", se arată în comunicat.

De asemenea, Meleşcanu a exprimat susţinere pentru demersurile pe care Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate/ Vicepreşedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, le întreprinde pe lângă actorii-cheie regionali şi internaţionali în sprijinul unei soluţii politice.

Citește și: Monica Tatoiu, in razboi cu Anamaria Prodan: `Daca ii mai prind…`

Miniştrii de externe au evaluat situaţia politică şi de securitate din Libia în contextul rezultatelor reuniunii Cvartetului pentru Libia (Liga Statelor Arabe, Uniunea Africană, UE şi ONU) de la Cairo (18 martie), iar Mogherini a evidenţiat rolul sporit asumat de UE în sprijinul unei soluţii politice, se menţionează în comunicat.

"Miniştrii de externe au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind criza din Yemen, preocupaţi fiind de situaţia umanitară deosebit de gravă, în absenţa unei perspective imediate de soluţionare politică a conflictului. Subiectul a fost abordat din perspectiva opţiunilor UE, în cadrul intervenţiilor fiind subliniată importanţa sprijinirii eforturilor ONU", mai precizează sursa citată.

Citește și: Asta e cea mai mare AMENINȚARE asupra patrimoniului cultural mondial

În cadrul dejunului de lucru, miniştrii europeni de externe au discutat, în prezenţa secretarului general al Ligii Statelor Arabe, Ahmed Aboul Gheit, despre dosarele de actualitate din plan regional, arată comunicatul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.