Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Tudorel Toader spune că s-au dus degeaba: Toți procurorii care au candidat pentru a reprezenta România în Parchetul European au fost REFUZAȚI

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministerul Justiției anunță, miercuri, printr-un anunț postat pe site, că niciun candidat nu a fost selectat pentru funcția de procuror european din partea României, astfel că procedura va fi reluată.

”În urma interviului din data de 04 aprilie 2019, Comisia de selecție prezidată de ministrul Justiției nu a selectat niciun candidat în numele României pentru funcția de procuror european. Ca urmare, procedura de selecție a candidaților desemnați în numele României pentru funcția de procuror european se va relua potrivit calendarului ce va fi comunicat ulterior”, se arată în anunțul Ministerului Justiției, postat miercuri pe site.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

Pentru funcția de procuror european din partea României s-au înscris cinci candidați, respectiv Cătălin Laurențiu Borcoman, Marius Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici, Elena Hach și Daniel Horodniceanu, care au susținut săptămâna trecută interviul cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

În urma interviului, comisia trebuia să selecteze trei candidați, care urmau să fie incluși în lista cu trei candidaturi pe care ministrul justiției să o înainteze Consiliului Uniunii Europene, însă Ministerul Justiției a decis reluarea procedurii.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

Parchetul European (EPPO) va fi un parchet european independent responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE şi a complicilor acestora. Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului (1) privind EPPO a intrat în vigoare la 20 noiembrie 2017. În conformitate cu articolul 120 din respectivul regulament, EPPO îşi va începe activitatea în urma unei decizii a Comisiei, odată ce acesta va fi înfiinţat, dar nu mai devreme de 3 ani de la data intrării în vigoare a Regulamentului privind EPPO.

Biroul Parchetului Public European ar urma să îşi înceapă activitatea până la sfârşitul anului 2020.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.