Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofițer militar german, acuzat de spionaj pentru Rusia

spionaj

Procurorii germani au acuzat un ofițer din cadrul agenției de achiziții militare de încercare de a transmite informații secrete serviciilor secrete ruseşti, a anunțat marți procuratura federală într-un comunicat, relatează Rador Radio România.

Ofiţerul german, pe care procuratura l-a identificat doar ca Thomas H, se află în arest din luna august. Este învinuit că, din proprie iniţiativă, a contactat în mod repetat consulatul Rusiei de la Bonn şi ambasada din Berlin începând din mai anul trecut din proprie pentru a-și oferi cooperarea.

Germania, unul dintre cei mai mari furnizori de hardware militar pentru Ucraina, este o țintă majoră a operațiunilor de spionaj rusești, care s-au amplificat după invadarea Ucrainei de către Rusia în 2022, au avertizat autoritățile.

Thomas H. chiar a predat o dată informațiile obținute în timpul activității sale, cu intenția ca acestea să fie transmise unui serviciu de informații rus, a transmis parchetul federal. A fost arestat la Koblenz, sediul agenției de achiziții publice din vestul Germaniei, iar locuința și locul de muncă i-au fost percheziționate. Natura informațiilor pe care a încercat să le transmită Moscovei nu a fost specificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.