Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz dezvăluie că Putin nu plănuiește să oprească războiul: Îmi spune mereu că e vorba de a cuceri ceva!

fr.de
olaf scholz telefon

Cancelarul german, Olaf Scholz, spune că Vladimir Putin este hotărât să cucerească părţi din Ucraina şi nu manifestă nicio reţinere în brutalitatea sa, relatează "The Guardian".

"Ori de câte ori vorbesc cu Putin, el spune foarte clar că pentru el este vorba de a cuceri ceva", a declarat Scholz sâmbătă, la un eveniment organizat la Potsdam. "El vrea pur şi simplu să cucerească o parte din teritoriul ucrainean prin violenţă", a punctat cancelarul german.

"Am văzut brutalitatea de care este capabil preşedintele rus: în Cecenia, unde practic a distrus întreaga ţară, sau în Siria. Nu există nicio reţinere acolo, este cât se poate de limpede", a declarat Olaf Scholz.

Cancelarul a mai spus la evenimentul de la Postdam că nu este clar câţi soldaţi ruşi au murit până acum în invazie, dar numărul acestora ar putea ajunge la 100.000.

Olaf Scholz şi Emmanuel Macron au vorbit direct cu preşedintele rus mai mult decât majoritatea celorlalţi lideri occidentali de la invazia din 24 februarie a Ucrainei. Scholz a vorbit ultima dată la telefon cu Putin chiar la începutul lunii decembrie, timp de o oră.

"Suntem de opinii complet diferite. Cu toate acestea, voi continua să vorbesc cu el, pentru că vreau să găsesc momentul în care este posibil să ieşim din această situaţie. Iar acest lucru nu este posibil fără a vorbi unul cu celălalt", a justificat cancelarul german.

În declaraţiile sale de sâmbătă, Scholz a apărat, de asemenea, obiectivul guvernului său de a creşte cheltuielile pentru apărare până la obiectivul NATO de 2% din PIB, spunând că înainte de reunificarea Germaniei, aceste cheltuieli ajunseseră până la 4%. "Ţările NATO trebuie să fie suficient de puternice pentru ca nimeni să nu îndrăznească să le atace", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.