Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz, mesaj de la București pentru Republica Moldova: Trebuie să îi ajutăm în fața Rusiei

Presidency.ro
Klaus Iohannis Olaf Scholz

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz și președintele Klaus Iohannis au transmis un mesaj de sprijin total pentru Republica Moldova și apărare în fața asaltului Rusiei.

”Împreună ne simțim obligați să ajutăm la dezvoltarea Republicii Moldova. Cred că este mult mai mult decât un simbol, cred că este și expresia unui simbol al unui parteneriat puternic între Rep Moldova și Uniunea europeană.

Au fost făcute foarte multe și cred că și în viitor trebuie să făcut acest lucru. Trebuie să ajutăm Moldova să nu mai aibă o așa mare dependență față de Rusia. ”, a spus Olaf Scholz.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a spus că relația dintre România și Republica Moldova este specială, iar țara noastră va face tot ce este posibil să ajute vecinii de peste Prut.

”Este evident și clar interesul nostru pentru a sprijini republica Moldova. Este nu doar un interes declarat, este un interes real. România sprijină de mult timp Moldova și vom continua să sprijinim Moldova. Este vorba despre sprijin în domeniul energetic și în alte domenii, dar și pentru instituțiile democratice din Republica Moldova.

Un sprijin important este crearea platformei comune Germania-Franța-România-Republica Moldova. Este un sprijin multifațetat și multilateral pentru Republica Moldova.

Noi facem aceste lucruri pentru că așa este corect, pentru că Republica Moldova merită să rămână de partea noastră, de partea Europei. Pe de altă parte, în Moldova situația este mult complicată de atacurile hidride ale Rusiei în Moldova. ”, a spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.