Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz nu vizează şefia SPD, după anunţul demisiei unuia din co-liderii partidului

olaf scholz

Olaf Scholz, propus de Partidul Social Democrat (SPD) german la funcţia de cancelar în urma alegerilor federale din septembrie, nu va candida la şefia formaţiunii, după ce unul din co-liderii acesteia a anunţat că va demisiona la conferinţa din decembrie, transmite vineri dpa.

Olaf Scholz, ministru de finanţe din 2018 în guvernul de mare coaliţie al cancelarului Angela Merkel, a condus SPD la o victorie strânsă în alegeri, ceea ce îl plasează în poziţia de prezumtiv succesor la şefia executivului federal.

El este implicat în prezent în negocieri tripartite cu două formaţiuni mai mici, Verzii şi liberal-democraţii (FDP), vizând crearea unei coaliţii viabile pentru următorii patru ani, informează Agerpres.

Scholz, aflat vineri la o reuniune la Roma a miniştrilor de finanţe din G20, şi-a făcut clară poziţia după ce Norbert Walter-Borjans a anunţat că va demisiona din funcţia de co-lider al SPD, în care fusese ales alături de Saskia Esken în 2019, când partidul se afla în plină criză şi sondajele prognozau un scor catastrofal la nivel federal.

Sub conducerea lor, SPD a urcat la 27,5% din voturi în alegerile din septembrie, devansând blocul conservator CDU-CSU al lui Merkel (24,1%).

După o rundă de discuţii exploratorii, SPD, Verzii (14,8% în alegeri) şi FDP (11,5%) au început tratative oficiale într-un climat de optimism al tuturor părţile că vor ajunge la un acord înainte de Crăciun

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.