Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda adaugă încă nouă persoane pe lista naţională a teroriştilor

reuters
politie olanda

Autorităţile olandeze au adăugat numele a nouă persoane, dintre care trei femei, toate cu cetăţenie olandeză, pe lista naţională a teroriştilor, din cauza implicării lor în potenţiale în acţiuni teroriste în Irak şi Siria, a declarat ministrul de externe Bert Koenders în parlamentul de la Haga, scrie joi portalul de ştiri dutchnews.nl, conform agerpres.

Includerea pe această listă înseamnă că suspecţii nu îşi mai pot accesa conturile bancare, pentru a fi eliminat riscul ca ei să finanţeze acte teroriste de pe teritoriul Olandei.

Citeşte şi: SUA schimbă legea imigraţiei. Green Cardul va fi acordat în funcţie de merit

De asemenea, aceste persoane nu mai au dreptul de a cere beneficii sociale sau împrumuturi pentru studii.

Pe lista respectivă se află acum 121 de persoane, dintre care 28 de femei, şi trei organizaţii. În ianuarie 2016 lista cuprindea doar 36 de nume.

Potrivit serviciului de securitate olandez, femeile au un rol tot mai important în sprijinirea Statului Islamic şi a încercărilor acestuia de a-şi menţine 'califatul' autoproclamat în zone din Siria şi din Irak. Aceste femei sunt aduse adesea în Olanda pentru a recruta alte femei pentru organizaţia teroristă ori sunt folosite ca infirmiere.

În legătură cu acelaşi subiect, cotidianul Telegraaf scrie că serviciul de informaţii olandez caută urme de ADN de la jihadişti care au călătorit din Olanda în Siria sau Irak. Materialul genetic provenit de la eşantioane de păr sau piele prelevate de pe arme sau bucăţi de şrapnel creşte şansele ca aceşti jihadişti să poată fi condamnaţi atunci când revin în Olanda, notează publicaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.