Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda continuă să fie principala destinație pentru încărcăturile de gaze naturale lichefiate din SUA

energynews.pro
gaze gnl

Olanda a fost principala destinație pentru livrările de gaze naturale lichefiate din SUA pentru a cincea lună consecutiv în septembrie, potrivit celui mai nou raport lunar LNG al Departamentului de Energie, scrie lngprime.com.

Raportul arată că terminalele americane au livrat 39,7 miliarde de picioare cubice (bcf) de GNL către Olanda în septembrie, 33,2 bcf către Japonia, 28,7 bcf către Franța, 24,1 bcf către Coreea de Sud și 22,1 bcf către Italia.

Aceste cinci țări au preluat 42,2% din totalul exporturilor de GNL din SUA în septembrie.

În august, terminalele americane au livrat 57,4 bcf în Olanda, 34,9 bcfîn Coreea de Sud, 34,3 bcfîn Franța, 24,2 bcfîn Japonia și 21,5 bcfîn Italia.

Țările de Jos au primit 53,3 bcfde GNL din SUA în iulie.

În iunie și mai, terminalele americane au livrat 45,9 bcfde GNL și, respectiv, 64,5 miliarde de metri cubi de GNL către Olanda, în timp ce Marea Britanie a fost principala destinație pentru livrările de GNL din SUA timp de șase luni la rând înainte de aceasta.

Țările de Jos și-au extins capacitatea odată cu lansarea terminalului GNL Eemshaven FSRU al Gasunie, bazat pe FSRU, care primește în principal încărcături din SUA.

Primul terminal FSRU din această țară se adaugă la instalația de import de GNL Gate din Rotterdam, operată de asemenea de Gasunie și Vopak și care este în curs de extindere cu al patrulea rezervor și o capacitate suplimentară de regazare.

Aceste două terminale livrează GNL regazeificat către rețeaua olandeză pentru clienții din Țările de Jos, precum și pentru clienții din Germania, Republica Cehă și alte țări europene.

Exporturile de GNL din SUA cresc cu 18,6 procente.

Statele Unite au exportat în total 350,1 bcfde GNL în septembrie, în creștere cu 18,6% față de aceeași lună a anului trecut și o scădere de 0,8% față de luna precedentă, se arată în raportul DOE.

Terminalele americane au expediat 107 încărcături de GNL în septembrie, față de 98 de încărcături în septembrie 2022 și 114 încărcături în luna august a acestui an, potrivit raportului.

Uzina Sabine Pass a Cheniere a trimis 33 de încărcături și terminalul său Corpus Christi a trimis 17 încărcături, în timp ce uzina Cameron LNG a Sempra a trimis 28 de încărcături în luna septembrie.

În plus, Freeport LNG a trimis 18 încărcături, Elba Island LNG a trimis 6 încărcături, iar Cove Point LNG a expediat 5 transporturi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.