Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda intenţionează să sacrifice nurcile din fermele unde a pătruns coronavirusul

www.acdb.ro
nurca

Guvernul olandez intenţionează să sacrifice nurcile din fermele unde astfel de animale au fost infectate cu noul coronavirus, potrivit postului RTL, citat miercuri de agenţia Reuters, notează Agerpres.

Un purtător de cuvânt al executivului a confirmat relatarea, dar a adăugat că deocamdată nu poate spune mai multe înainte de a fi trimise parlamentului detaliile şi explicaţiile necesare.

Potrivit RTL, ar urma să fie sacrificate în Olanda mii de nurci, animale crescute în ferme pentru exploatarea comercială a blănii lor. Noul coronavirus a fost detectat în opt ferme din această ţară.

Ministerul olandez al Agriculturii a confirmat luna trecută două cazuri despre care se crede că nurcile au transmis virusul la oameni, acestea fiind pe plan mondial singurele cazuri de transmitere a virusului SARS-CoV-2 de la animal la om de când focarul din China a declanşat pandemia cu acest coronavirus.

Dar autorităţile olandeze consideră că focarele din fermele de nurci au fost declanşate tot de oameni infectaţi şi estimează că riscul transmiterii virusului de la animal la om şi invers este minim.

Studii ştiinţifice publicate până în prezent relevă că mai multe specii de animale sunt sensibile la infecţia cu coronavirusul SARS-CoV-2, printre acestea fiind pisicile, hamsterii, dihorii, nurcile, primatele şi, într-o măsură mai redusă, câinii.

O lege care interzice creşterea nurcilor în ferme a fost adoptată în anul 2013 în Olanda, iar cele 120 de ferme încă existente vor fi desfiinţate până în anul 2023. Blănurile sunt comercializate în alte state europene şi în America de Nord, un important producător fiind şi China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.