Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda ne dă planul peste cap! Europarlamentarul Eugen Tomac: 'Șansele noastre de a adera la Schengen scad foarte mult'

Facebook
Eugen Tomac

Este greu de crezut că, în condițiile date, poziția Guvernului olandez se va schimba, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, joi, la postul B1 TV, în contextul în care Parlamentul olandez a adoptat o rezoluție privind frontierele. De fapt, moțiunea votată de Parlamentul Olandez nu face referire explicită la faptul că Guvernul olandez ar trebui să se opună aderării României la Spațiul Schengen. Parlamentarii olandezi solicită Guvernului Rutte să să asigure investigații suplimentare referitoare la supravegerea frontierelor externe ale UE.

Vezi și: Îngrijorare neîntemeiată? Ce a votat de fapt Parlamentul Olandei pe tema aderării României la Schengen

„Este greu de crezut că, în condițiile date, poziția guvernului olandez se va schimba. Evident că premierul poate ține cont sau nu, dar privind realist la decizia politică pe care a adoptat-o Olanda, cred că lucrurile se complică foarte mult. N-aș vrea să fiu cel care dă o veste proastă, însă în momentul de față șansele noastre de a adera la spațiul Schengen scad foarte mult, printr-o decizie aberantă, cu un iz politicianist extrem de mărunt și agresiv la adresa unor state care din punct de vedere tehnic și-au atins obiectivele”, a declarat liderul PMP, la postul B1TV.

„Dacă nu vom avea aliați puternici care să îl determine pe Rutte (premierul Țărilor de Jos, n.r.) să își schimbe poziția politică a guvernului, pentru că este un vot politic, nu este o condiție, evident că șansele noastre scad foarte mult și este o chestiune extrem de complicată pentru că se pare că în anumite state încă mesajul acesta extrem de agresiv împotriva României prinde și ne-a pus în această situație imposibilă. Mai există politicieni extremiști sau unii care chiar asta cred, că noi nu suntem pregătiți să aderăm la spațiul Schengen, însă majoritatea a fost întotdeauna de partea bună”, a continuat el.

„În contextul actual, aceste jocuri mărunte sunt extrem de riscante pentru că o miză politică internă riscă să răstoarne o construcție extrem de importantă și dă nas celor care sunt eurosceptici, inclusiv la noi în România și nu numai”, a mai spus Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.