Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 pune o presiune imensă pe sistemul medical olandez - Unele spitale au oprit tratamentele pentru cancer și transplanturile de organe

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Unele spitale din Ţările de Jos au oprit tratamentele de chimioterapie şi transplanturile de organe pentru a elibera paturile de la unităţile de terapie intensivă ca urmare a creşterii numărului de pacienţi cu COVID-19, a anunţat joi un oficial olandez, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Asociaţia olandeză a spitalelor pentru pacienţii în stare critică a declarat că i-a cerut ministrului Sănătăţii, Hugo de Jonge, să modifice planul naţional privind răspunsul la pandemia de COVID-19 pentru a ajunge la faza în care îngrijirile obişnuite care necesită internare pe timp de noapte să fie anulate.

Numărul bolnavilor de coronavirus din spitale a înregistrat niveluri record după luna mai, iar experţii au avertizat că spitalele vor atinge capacitatea maximă în mai puţin de o săptămână dacă virusul nu este ţinut sub control. Mai mulţi pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi în spitale germane săptămâna aceasta.

Ca urmare a ratelor record de infectare, echipa guvernamentală însărcinată cu gestionarea pandemiei de COVID-19 a convocat o reuniune de urgenţă miercuri seara şi noi măsuri de izolare sunt de aşteptate să fie anunţate vineri.

Deşi circa 85% din populaţia adultă a Ţărilor de Jos a fost complet vaccinată împotriva COVID-19, numărul de noi cazuri a atins miercuri un nivel record de 23.709 în 24 de ore şi a crescut cu aproape 40% într-o săptămână.

"Există spitale în mai multe regiuni care reduc îngrijirile medicale", a spus un purtător de cuvânt al asociaţiei spitalelor. "Vorbim despre îngrijiri care necesită un pat. Asta înseamnă că o mulţime de programări sunt anulate", a mai spus el.

În următoarea fază a planului de răspuns la criză, spitalele ar putea solicita şi asistenţa cadrelor militare şi a studenţilor pentru a ajuta la îngrijirea pacienţilor.

Ţările de Jos au înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 19.000 de decese asociate COVID de la izbucnirea pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.