Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oleksi Danilov, despre explozia din portul turcesc Derince: 'Trebuie să așteptăm poziția oficială a Ankarei'

rador
 Oleksi Danilov

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat că trebuie să aşteptăm poziția oficială a Turciei cu privire la explozia de luni din portul Derince. Oficialul a făcut declaraţia respectivă după ce a fost întrebat dacă explozia din Turcia are legătură cu "acordul cerealelor" - înţelegere care permite exportul de hrană ucraineană pe cale maritimă.

"Trebuie să așteptăm poziția oficială a Ankarei în această chestiune. Este necesar să înțelegem ce se întâmplă acum acolo - o clarificare temeinică a legăturilor, de ce s-a întâmplat acest lucru și care a fost exact cauza exploziei care a avut loc pe teritoriul Turciei" - a afirmat Danilov, potrivit Rador.

Oficialul susţine că Turcia are un număr mare de specialiști cu experiență care vor putea oferi răspunsuri şi vor clarifica dacă a fost vorba despre dispozitiv exploziv plantat sau despre cu totul altceva.

"Cred că vom auzi cu siguranță versiunea finală a părții turce, pe care ar trebui să o luăm drept primară și finală" - este convins secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei.

Răspunzând unei întrebări despre o posibilă întâlnire, la sfârșitul lunii august, între președinții Turciei și Federației Ruse, Recep Erdogan și Vladimir Putin, care ar putea aduce claritate în legătură cu viitorul "coridorului cerealelor", Oleksi Danilov a menționat că aceasta este o "poveste veche, în care rușii își bagă nasul peste tot".

Danilov a amintit că Ucraina nu avea un acord cu Rusia privind "coridorul cerealelor" - Kievul a negociat cu ONU și Turcia în acest sens.

"Continuăm această muncă. Iar problema șantajului din partea Federației Ruse, care șantajează întreaga lume ameninţând cu foamete, este una dintre aspectele discutate și în cadrul întâlnirilor din acest weekend, întâlniri care au loc aproape în fiecare zi, cu implicarea reprezentanților noștri în politica externă. Aceasta este deja o chestiune de securitate mondială, iar șantajul Federației Ruse trebuie oprit" - a explicat secretarul.

Amintim că 12 persoane au fost rănite, luni, într-o explozie produsă în portul Derince, situat în nord-vestul Turciei. Explozia a avut loc la silozurile Turkish Grain Board.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.