Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olguța Vasilescu, anunț important în fața comisiei de specialitate. Cu cât vor crește salariile bugetarilor

mediafax.ro
Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a confirmat luni că legea salarizării va aduce o creştere netă de numai 4% a salariilor pentru bugetari, informează Adevărul.

„Urmează să avem o creştere de 4% pe net de la 1 ianuarie 2018. În acelaşi timp, vom mai avea una cu 20% din martie pentru profesori, iar sănătatea urcă direct pe grila din 2020”, a spus ministrul Muncii.

Ea a precizat: „În 2016 am avut un buget de cheltuieli salariale de 58 de miliarde de lei. În anul 2017, acesta a urcat la 68 de miliarde de lei. Iar bugetul pe care dumneavoastră l-aţi aprobat ca parlamentari este de 81 de miliarde pentru anul acesta”, a spus Lia Olguţa Vasilescu la audierile din Parlament pentru validarea Guvernului Dăncilă.

Ministrul Radu Oprea, primele declaraţii despre DOSAR: 'Sincer, nu ştiu unde este dosarul meu. Rechizitoriul a fost ANULAT...'

Legea salarizării prevedea o creştere a salariului brut de 25% pentru bugetari, însă ea a venit la pachet cu „revoluţia fiscală” care a mutat contribuţiile de la angajator la angajat, astfel că majorarea a fost în mare parte estompată pe salariul net, de la 1 ianuarie, rămânând doar o creştere de 4%.

Totodată, legea mai prevede că salariile profesorilor vor creşte cu încă 20% de la 1 martie 2018. De asemenea, prin excepţie, salariile de bază ale medicilor şi asistenţilor medicali vor creşte de la 1 martie 2018 la nivelul stabilit pentru 2022, adică la nivelul maxim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.