Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olguța Vasilescu, decizie majoră pentru mediul privat: Creșterea va fi de aproximativ 17%

inquamphotos.com / Octav Ganea
lia olguta vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, are planuri și pentru mediul privat. Potrivit acesteia, salariul net va suferi creșteri majore. Conform Ministrului Muncii, creșterea va fi de aproximativ 17%.

„Ideea e să nu îi abandonăm pe cei din privat, să rămână cu salarii foarte mici. Dimpotrivă, forţăm cumva mediul privat ca şi ei la rândul lor să crească veniturile angajaţilor şi pentru asta facem tot felul de formule de ajutor ale mediului de afaceri.

Franța, mișcare SURPRINZĂTOARE în România: Trimite un ambasador expert în combaterea corupției

Când vorbim de schimbarea sistemului fiscal de anul viitorul o să vedeţi că netul la angajatul din privat creşte cu 17 la sută chiar dacă angajatorul nu mai pune acum niciun leu decât are acum în plată. Să nu creadă cineva că am abandonat mediul privat.

Dovadă că vin firme în România. E pentru prima oară când avem mai mult export decât import, investitori foarte mulţi care vin din străinătate numai în ultimele trei luni se văd pe statistici.

Marile companii private trebuie să înţeleagă că românii nu mai sunt sclavii nimănui şi că trebuie să muncească şi ei pe salarii decente. Poate că nu vor putea din primii ani să facă salarii ca în UE, dar îşi vor permite să crească toate aceste venituri ale angajaţilor lor numai în condiţiile în care, atenţie!, statul român le face facilităţi fiscale.

În condiţiile în care dăm mediului de faceri toate aceste facilităţi, ne aşteptăm ca bani să se ducă nu numai în profitul lor, în buzunarul lor, ci să meargă şi către partea de investiţii, către partea de salarizare ca să poată să aducă cât mai mulţi români în clasa de mijloc”, a declarat Olguţa Vasilescu, la Antena3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.