Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olguța Vasilescu vine cu explicații, după ce s-a discutat înghețarea salariilor la stat: ce se întâmplă cu salariile

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a spus că Legea salarizării se aplică așa cum a fost publicată în Monitorul Oficial și că a colaborat cu ministrul de Finanțe, deși s-a vehiculat că se contrazic, subliniind că deși Comisia Europeană a cerut mai multe scenarii, nu înseamnă că vor îngheța salariile.

Citește și: NEBUNIE la România TV, în direct: Ecaterina Andronescu a plecat din emisiune, după un circ ca la UȘA CORTULUI (video)

„Aș vrea să fac o remarcă pentru că azi toată ziua s-a rostogolit o știre că ne contrazicem eu și domnul Teodorovici. Într-adevăr Comisia Europeană cere mai multe scenarii, asta nu înseamnă că nu se aplică Legea salarizării, pentru că avem prevederi de creșteri etapizate. Noi am avut o colaborare foarte bună (cu Teodorovici – n.r.). Sindicatele au tot venit în această perioadă, federațiile sindicale mă refer aici. Foarte multe au cerut să fie mai devreme. (...) M-am exprimat destul de clar că în 2019 va fi aplicată Legea salarizării cum a fost publicată ea în Monitorul Oficial”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la RomâniaTV.

Ministrul a mai spus că vrea un salariu minim brut de peste 2.000 de lei de la 1 noiembrie: „Ne dorim ca de la data de 1 noiembrie și sper să putem lua până atunci o hotărâre în Guvern, un salariu minim brut pe țară garantat la 2.080 lei pe lună și să introducem un salariu de bază minim brut pe țară 2.350 de lei pentru angajații cu studii superiore și angajații cu minim 15 ani vechime”, a mai spus ministrul Muncii.

Precizările vin după ce ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a spus în cursul zilei de sâmbătă că este o variantă de lucru înghețarea salariilor din 2019, așa cum reiese din documentul prezentat de liberalul Florin Cîțu, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.