Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olt: 139 de candidaturi în județ pentru Camera Deputaților și Senat

electorat_stampila_de_vot_ziua_de_constanta_F

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Olt a constatat rămânerea definitivă a 139 de candidaturi depuse de 11 formaţiuni politice pentru cele trei mandate de senator şi şase mandate de deputat din această circumscripţie electorală, informează agerpres.ro.

ALEGERI în SUA. S-au deschis secţiile de votare pe coasta de est / LIVE VIDEO


Conform documentelor afişate de BEJ Olt, au rămas definitive 86 de candidaturi pentru Camera Deputaţilor şi 53 de candidaturi pentru Senat, iar formaţiunile politice care au liste complete de candidaţi (cinci candidaţi pentru Senat şi opt candidaţi pentru Camera Deputaţilor) sunt, în ordinea depunerii listelor: Partidul România Unită (PRU), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Naţional Liberal (PNL), Partidul Mişcarea Populară (PMP), Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Partidul Socialist Român (PSR) şi Partidul Uniunea Salvaţi România (PUSR). 

Au mai rămas definitive şi o parte dintre candidaturile depuse de Partidul Ecologist Român (PER), Partidul România Mare (PRM) şi de Alianţa Noastră România (ANR).

Scandal URIAȘ: Dragnea, reacție DURĂ după ce Guvernul a atacat la CCR majorarea salariilor


BEJ Olt a respins candidaturile propuse de Alianţa Electorală "Alternativa Naţională 2016" deoarece această formaţiune nu a depus o listă de susţinători, precum şi o candidatură la Senat propusă de PER, două candidaturi propuse de ANR şi o candidatură propusă de PRM. 

Înainte de rămânerea definitivă a candidaturilor, deciziile de admitere a acestora emise de BEJ Olt au fost contestate în instanţă, dar magistraţii au respins ca neîntemeiate toate contestaţiile. 

Dintre actualii parlamentari de Olt mai candidează deputaţii Florin Iordache (primul loc pe lista PSD pentru Cameră), Dan Ciocan şi Alexandru Stănescu ( pe lista PSD, locurile al doilea şi al treilea), Gigel Ştirbu (primul loc pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor), Dumitru Niculescu (pe primul loc pe lista PMP pentru Cameră), precum şi senatorii Mihai Niţă (pe primul loc pe lista ALDE pentru Cameră) şi Teiu Păunescu (pe primul loc pe lista ALDE pentru Senat). 

Toţi candidaţii UDMR în judeţul Olt sunt din judeţe din Transilvania, toţi candidaţii PSR sunt din judeţul Vâlcea, cei mai mulţi dintre candidaţii PER şi USR sunt din Bucureşti, ANR are şi candidaţi din Olt, dar şi din alte judeţe, iar PSD, PNL, PMP, ALDE şi PRU au candidaţi exclusiv din judeţul Olt. 

Faţă de alegerile parlamentare din anul 2012, în judeţul Olt sunt acum de două ori mai mulţi candidaţi, deşi sunt mai puţine mandate. În 2012 au fost 51 de candidaţi în 10 colegii şi au fost aleşi patru senatori şi nouă deputaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.